Beşiktaşlı futbolculara saldırı! Kulüpten ilk açıklama geldi...

Beşiktaşlı futbolculara saldırı! Kulüpten ilk açıklama geldi...
Ankaragücü-Beşiktaş maçının bitiş düdüğünün çalmasının ardından futbola yakışmayan olaylar yaşandı. Ankaragüçlü bir taraftarın yaptığı saldırıyı savuşturan Josef'in kırmızı kart görmesine Beşiktaş kulübünden tepki geldi.

Ankaragücü-Beşiktaş maçının sonunda ortalık karıştı. Sahaya tribünden giren bir kişi Beşiktaşlı futbolculara saldırmaya kalktı. Boynunda Ankaragücü kartı olan bir kişi de Weghorst''la tartıştı. Bir kişi de yedek kulübesindekilerin üzerine yürüdü.

Maç süresince tribünlerden sürekli Beşiktaşlı futbolculara pet su şişeleri atıldı. Yaşanan gerginlik maçın bitişi ardından daha da tırmandı. Tribünden bir kişi sahaya inerek Beşiktaşlı futbolculara saldırmak isterken son anda yakalandı. Bir başka kişi de yedek kulübesindekilerin üzerine yürüdü. İtişmeler yaşandı.

JOSEF ARAYA GİRDİ

Bu sırada sahadaki futbolcular arasında da gerginlik yaşanırken, boynunda Ankaragücü görevli kartı olan bir kişi de Weghorst''un üzerine yürüdü. Araya Josef girdi. Weghorst yaşanan gerginlik sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Sakat takım arkadaşlarım vardı. Gedson, Dele Alli. Onlara kalkan olmak zorunda kaldım. Bu yaşananlar sonrası Josef kırmızı kart gördü. Josef, takım arkadaşına saldıran birini engellemek için müdahale etti."

BEŞİKTAŞ''TAN SALDIRI SONRASI İLK AÇIKLAMA

Beşiktaş, Süper Lig''in 5. haftasında Ankaragücü''nü deplasmanda 3-2 mağlup etti. Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından ortalık karıştı!

Sahaya giren Ankaragüçlü taraftarlardan bir tanesi, koşarak orta yuvarlakta bulunan hakem ve futbolcuların arasına daldı. Salih Uçan''a tekme atan saldırgan taraftar, Cenk Tosun ve Josef de Souza''nın çabaları sonrasında alandan uzaklaştırıldı, ardından ise güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Yaşanan bu anların ardından, Beşiktaş kaptanı Josef de Souza, takım arkadaşına saldıran taraftara müdahalede bulunduğu için hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.

Beşiktaş, Ankaragücü maçı sonrası yaşanan olaylar için kulübün sosyal medya hesabından kısa bir açıklama yaptı. Siyah-beyazlılar paylaşımında, "Futbolcularımıza yapılanlar kabul edilemez. Takipçisi olacağız!" ifadeleri kullanıldı.

BEŞİKTAŞ 2. BAŞKANI ENGİN BALTACI: "KIRMIZI KARTI KABUL ETMİYORUZ"

Beşiktaş 2. Başkanı Engin Baltacı maç ardından yaptığı açıklamada; "Josef''in gördüğü bu kırmızı kartı kabul etmiyoruz. Genç bir oyuncumuzun olayları tetiklediğini söylüyorlar. Böyle bir şey yok. Böyle bir kusuru varsa, bu bize iletilirse, biz gereğini yaparız. Bizim bir oyuncumuza da kimsenin el, dil uzatmasına izin vermeyiz" sözlerini sarf etti.

İkinci başkan sözlerinin devamında; "Sahaya giren saldırgan, hakeme de saldırabilirdi. Josef de Souza, hakeme saldırmak üzereyken müdahale edip hakemi korusa kime kırmızı kart gösterilecekti?" Josef''in kırmızı kartı İptal edilmelidir" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar