Beşiktaş perişan oldu! Tansu Sarı yazdı...

Beşiktaş perişan oldu! Tansu Sarı yazdı...
UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu 5. hafta maçında Beşiktaş, Club Brugge'e 5-0'lık skorla mağlup oldu. Tansu Sarı Beşiktaş'ın 5-0'lık dev mağlubiyetini yazdı

BEŞİKTAŞ PERİŞAN OLDU

Lugano ve Bodo/Glimt bozgunlarıyla UEFA Konferans Ligi'ne havlu atan Beşiktaş, 1 puan alabildiği Belçika temsilcisi Brugge karşısında "Bitse de gitsek" maçına çıktı..

Siyah-beyazlılarda Valentin Rosier, Arthur Masuaku, Necip Uysal, Daniel Amartey, Eric Bailly, Rachid Ghezzal, Milot Rashica ve kaleci Mert Günok yoktu..

Tayfur Bingöl sağ bek; Onur Bulut stoper ve Bakhtiyor Zaynutdinov sol bek olarak görev yaparken; Gedson Fernandes, Amir Hadziahmetovic ve Jackson Muleka yedekler arasındaydı...

Maçın henüz 4'üncü dakikasında savunmamızın bir türlü uzaklaştıramadığı topta Bruggelu Raphael Onyedika'dan seken meşin yuvarlakla buluşan Maxim De Cuyper sol taraftan ortaya bıraktı... Gerilerden gelip yaklaşık 25 metreden sert vuran Casper Nielsen kalecimiz Ersin Destanoğlu'nun solundan topu filelerimize gönderince 1-0 yenik duruma düştük...

Brugge'un golünü atan Casper Nielsen'in kendi ceza sahası içinde topa elle müdahalesine Sloven hakem David Smajic devam derken Belçika temsilcisi 2'nci golü bulmakta zorlanmadı..

Sağ taraftan Hugo Vetlesen'in yerden içeri çevirdiği ve bir türlü uzaklaştıramadığımız topa ceza sahamız içinde dokunan Bulgaristan ve Brezilya pasaportlu golcüleri Igor Thiago TÜPRAŞ'ta bir anda farkı 2'ye çıkarıyor ve Beşiktaş bir şok daha yaşıyordu..

Orta sahamızda Salih Uçan-Demir Ege Tıknaz ve Alex Oxlade-Chamberlain 3'lüsü üretemezken; özellikle savunmamızda ilk kez stoper oynayan sağ bek Onur Bulut oldukça aksıyordu..

Konuk Brugge'de Igor Thiago ve Philip Zinckernagel'in vuruşları kalecimiz Ersin Destanoğlu'nda kalırken; Beşiktaş adına da Ante Rebic'in sol çaprazdan şutu autu boylayınca soyunma odasına 2-0'lık mağlubiyetle gittik..

İkinci yarıya Beşiktaş Ante Rebic'in yerine Jackson Muleka ile başlayıp 3 santrfora dönerlen; konuk Brugge'da Phillip Zinckernagel'in yerine de Eder Balanta oyuna girdi..

Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay sağ bek oynayan Tayfur Bingöl'ü stoper mevkiine; stoper olarak görev yapan Onur Bulut'u sağ bek pozisyonuna çekerken anında golü yedik..

Onur Bulut'un Salih Uçan'ın pasında oyuna giren Bruggelu Eder Balanta topu kesti; pasında Igor Thiago hafif sol çaprazdan kendisinin 2'nci, takımının 3'üncü golünü atınca Beşiktaş bir anda 3-0 geriye düştü..

3-0 sonrası Andreas Skov Olsen ve Hugo Vetlesen'in ardı ardına 2 vuruşunu kalecimiz Ersin Destanoğlu kurtarırken; bir anda 4'üncü golü kalemizde gördük..


Andreas Skov Olsen'in sağ taraftan içeri gönderdiği top sol tarafa açılırken aut çizgisinde Michal Skoras geriye bıraktı; ceza yayı üzerinden Raphael Onyedika plaseyi çaktı ve skoru bir anda 4-0 yaptılar..


Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay Salih Uçan ve Demir Ege Tıknaz'ın yerlerine Gedson Fernandes ile Amir Hadziahmetovic'i sahaya sürerken tribünlerden "Biraz Geç Kalmadın mı? şarkısı mırıldanıyordu..

4-0 sonrası Brugge'da oyuna giren Antonio Nusa'nın vuruşunu kalecimiz Ersin Destanoğlu karşılarken; Vincent Aboubakar ve Cenk Tosun'la kalelerini tutturamadık..

Alex Oxlade-Chamberlain'in uzaktan vuruşu kalecileri Simon Mignolet'in üzerine giderken basit bir gol daha yedik..

Maxim De Cuyper'in sol taraftan uzun pasında Michal Skoras bir kez daha içeri çevirdi... Bomboş pozisyonda Andreas Skov Olsen tamamlayınca Beşiktaş karşısında Brugge skoru 5-0 yaptı...


Brugge'da oyuna ikinci yarıda giren Ferran Jutgla'nın vuruşunu kalecimiz Ersin Destanoğlu kurtarırken; maçın kalan dakikalarında başka gol gelmeyince 5-0 kaybettik..

Adeta bozguna uğradık..

5'inci maçınızda 1 puanda kaldık..

Ersin Destanoğlu 8; Mert Günok 6 olmak üzere 5 maçta 14 gol yedik

Tek tesellimiz Brugge'un yediği 2 golün 1'inin bizden gelmesi ve 2 maçta 1 puanı onlardan alabilmemiz oldu..

Eksikler fazlaydı ancak 1903'de kurulan Beşiktaş takımı bu kadar ruhsuz oynamamalıydı..

"Amir Hadziahmetovic ve Gedson Fernandes'le başlasak acaba bu fark gelir miydi?" sorusu kafamızı kurcalarken İsviçre'deki Lugano maçı sonrası Avrupa'ya "Bay bay" diyeceğiz....

Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın bir diğer hatası'da 2'nci yarıya Jackson Muleka-Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar 3'lüsüyle başlaması oldu...

Beşiktaş'a lig ve Türkiye Kupası sınavlarında başarılar dilerken; gelecek Başkan Adayları Hasan Arat veya Serdal Adalı'nın işlerinin çok zor olduğunun altını çizmekte fayda görüyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar