Beşiktaş haftalar sonra nasıl kazandı? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı...

Beşiktaş haftalar sonra nasıl kazandı? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı...
Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü'nü 2-0 mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

BEŞİKTAŞ HAFTALAR SONRA NASIL KAZANDI?

Samsunspor beraberliği sonrası 7 Ocak'ta göreve getirdiği Portekizli Teknik Direktör Fernando Santos'un görevine 13 Nisan'da son veren ve çalkantılı günler yaşayan Beşiktaş takımı yine Serdar Topraktepe'ye emanet etmişti..

Rakip Emre Belözoğlu'nun çalıştırdığı Ankaragücü takımıydı ve ligin ilk yarısında 1-1 berabere kalınan 3 Aralık 2023 tarihindeki maç sonrası Hasan Arat'ın Başkan seçilmesi açısından da önemli bir sınavdı..

Ev sahibi Beşiktaş'ta kaleci Mert Günok'un yanı sıra; Omar Colley, Onur Bulut, Tayfur Bingöl, Salih Uçan, Arthur Masuaku, Bakhtiyor Zaynutdinov, Umut Meraş, Amir Hadziahmetovic, Berkay Vardar, Gökhan İnler, Ante Rebic ve golcü Semih Kılıçsoy yoktu..

Kale Ersin Destanoğlu'na emanet edilirken, kovulan Teknik Direktör Fernando Santos'un yüzüne bakmadığı İngiliz stoper Joe Worrall; Necip Uysal ile birlikte yer aldı..

Sol bek mevkiinde Emrecan Terzi yer alırken; orta saha kurgusunda Mohamed Al-Musrati ön libero pozisyonuna dönmüş; hücum hattındaysa Semih Kılıçsoy'un yerine Jackson Muleka tek santrfor olarak görev yaptı..

Sol bekler Matej Hanousek ve Alper Uludağ'ın kadroda olmadığı Ankaragücü'ndeyse, bu mevkii kiralık geldiği Galatasaray karşısında fahiş hatalar yapan ve bu bölgeyi oynamayı bilmeyen Kazımcan Karataş'a teslim edilmesi; Beşiktaşlı Rachid Ghezzal'ın işini kolaylaştıracak gibi gözüküyordu..

Maçın hemen başında Ankaragücü'nde Ali Kaan Güneren'in vuruşunu kaleci Ersin Destanoğlu güçlükle kurtarırken Milot Rashica'nın vuruşu az farkla yandan auta gitti.

"Ankaragücü'nün yumuşak karnı" dediğimiz Kazımcan Karataş'ın ters kafa vuruşu yan kale direğinden dönerken, siyah-beyazlılar gole 18'inci dakikada ulaştı..

Sol taraftan Milot Rashica'yla başlayan atakta topla buluşan Gedson Fernandes'in ceza yayı üzerine bıraktığı meşin yuvarlağa sol ayağıyla çakan yeni transfer Ernest Muci; kaleci Bahadır Han Güngördü'nün de ters ayakta yakalanmasından faydalanarak 5 haftadır kazanamayan KARTAL'ı 1-0 öne geçirdi..

Golden sonra Beşiktaş'ta Gedson Fernandes'le Ernest Muci'nin vuruşlarında kaleci Bahadır Han Güngördü adeta devleşirken, oyunda dengeyi kurmaya çalışan Ankaragücü'nde Christian Bassogog kaleyi bulamadı...

Konuk ekip Ankaragücü'nde Olimpiu Morutan'ın vuruşu üst direk ve kaleci Ersin Destanoğlu'nun ellerinden dönerken tamamlamak isteyen Efkan Bekiroğlu'nun kafa şutunu Beşiktaş savunmasında Jonas Svensson karşılayınca siyah-beyazlılar rahat bir nefes aldı..

Sakatlanan sol bek Emrecan Terzi yerini Tayyip Talha Sanuç'a bırakırken, Ernest Muci ve Milot Rashica'nın 2'nci gol çabası sonuç vermeyince Beşiktaş ilk yarıyı 1-0'lık üstünlükle tamamladı...

Ankaragücü ikinci yarıda Efkan Bekiroğlu ve Steylios Kitsiou ile kaleyi bulamazken; Beşiktaş'taysa Rschid Ghezzal'ın serbest vuruşu üst direkte patladı..

Ankaragücü'nde cezalı olan Teknik Direktör Emre Belözoğlu'nun yerine görev yapan Cihan Ünal; Pedrinho Barbosa'yı Ali Kaan Güneren'in yerine oyuna alırken, Beşiktaş farkı bir anda 2'ye çıkardı..

68'inci dakikada Milot Rashica'nın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda kafayı çakan Jackson Muleka'nın uzak direğe yaptığı kafa şutu kaleci Bahadır Han Güngördü'nün bakışları arasında KARTAL'a 2-0'lık üstünlüğü sağlayan gol oluyordu..

Golden sonra Ankaragücü'nde Olimpiu Morutan'ın şutunu kaleci Ersin Destanoğlu güçlükle 2 hamlede önlerken; Teknik Sorumlu Cihan Ünal, Anastasios Chatzigiovanis ile Riccardo Saponara'yı Efkan bekiroğlu ile Olimpiu Morutan'ın yerine sahaya sürdü..

Beşiktaş'taysa Milot Rashica'yla Rachid Ghezzal'ın yerlerine Vincent Aboubakar ve Alex Oxlade-Chamberlain oyundaydı..

Ernest Muci'nin şutu kaleci Bahadır Han Güngördü'de kalırken; Alex Oxlade-Chamberlain Beşiktaş adına kaleyi bulamayınca siyah-beyazlılar 3'üncü gol şansını kullanamadı..

Beşiktaş 5 hafta aradan sonra Ankaragücü'nü 2-0 yenerek yeniden 3 puanla tanışırken, bu zaferi Sportif Direktör Samet Aybaba'nın "Çürümüş kadro" diye tanımladığı bu futbolcu grubunun başkaldırışı olarak nitelendirmek gerek..

"Efendi" Başkan Hasan Arat'ın Sportif Direktörlüğe "Kavgacı" olduğu iddia edilen Samet Aybaba'yı göreve getirmesi zaten başlı başına ayrı bir skandal...

Ankaragücü geçtiğimiz hafta deplasmanda Gaziantep'i 3-1 mağlup ettiği kadroyla sahaya çıktı ancak Beşiktaş Gaziantep değildi..

Teknik Sorumlu Cihan Ünal'ın Christian Bassogog'a tahammül edip sprinter Renaldo Cephas'ı neden maç boyunca düşünmediğini anlayamadım...

Zira Renaldo Cephas maça başlasa oynayacağı bölgeye göre hem Emrecan Terzi'yi, hem Tayyip Talha Sanuç'u, hem de Jonas Svensson'u rahatsız edebilirdi..

Oyuncu değişikliklerini hep orta sahanın ortasına yapmaya kalkınca mağlup olmaktan kurtulamadılar..

Beşiktaş'ta Jonas Svensson gelecek hafta Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek..

Bakalım salı günü deplasmandaki Ankaragücü kupa sınavında neler yaşanacak?

Her 2 takıma da kalan maçlarında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar