Fenerbahçe turu kendi elleriyle nasıl verdi? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Fenerbahçe turu kendi elleriyle nasıl verdi? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı
UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçında sahasında Yunanistan ekibi Olympiakos ile karşılaşan Fenerbahçe, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-0 biten mücadelede seri penaltı vuruşları sonucu 3-2 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi....

FENERBAHÇE TURU KENDİ ELLERİYLE NASIL VERDİ?

Fenerbahçe deplasmanda 3-2 kaybettiği ilk maçın rövanşında Konferans Ligi'nde yarı finale çıkabilmek adına Olympiacos'u ağırladı..

Sarı-lacivertlilerde stoper olarak Çağlar Söyüncü'nün yerine Alexander Djiku görev yaparken; orta saha kurgusu İsmail Yüksek-Fred Rodrigues ve Sebastian Szymanski'den oluşuyordu...

Konuk Olympiacos'taysa cezalı stoper Panagiotis Retsos'un yerine Yunan asıllı Arnavut savunma oyuncusu Andreas Ndoj forma giyerken, ilk maçta bize adeta kök söktüren ve 2 sene önce oynadığımız maçlarda adeta kabusumuz olan Georgios Masouras'ın yerine Portekizli yıldız Daniel Podence ilk 11'deydi...

İlk dakikalarda Olympiakos; Chiquinho Silva ile; biz ise Sebastian Szymanski ile kaleyi bulamadık ancak dakikalar 11'i gösterdiğinde gole ulaştık...

Dusan Tadic'le başlayan atağımızda Sebastian Szymanski'nin sağ tarafa bıraktığı topla buluşan İrfan Can Kahveci meşin yuvarlağı düzelttikten sonra sol ayağıyla çaktı.. Kaleci Konstantinos Tzolakis'in solundan adeta bir ip gibi giderek Olympiacos filelerine takılan top Kadıköy'ü ayağa kaldırıyor, 1-0 öne geçiyorduk..

33'te İrfan Can Kahveci'nin uzaklardan vuruşunda kalecileri Konstantinos Tzolakis bu kez sağ tarafına giden şutu güçlükle kurtarırken, soyunma odasına 1-0'lık mağlubiyetle giden Olympiacos'ta Teknik Direktör Jose Luis Mendilibar, ilk maçta sahanın yıldızı olan ve 1 gole imza atan golcü Stevan Jovetic'in yerine defansif orta saha oyuncusu Vicente Iborra'yı sahaya sürdü..

Bu değişiklik sonrası Giresunspor'dan hatırladığımız ve bize her 2 formayla da 1'er gol atan Chiquinho Silva daha hücuma dönük oynamaya başladı..

Fenerbahçe'de Edin Dzeko'nun vuruşu savunmaya çarparak kornere giderken, konuk Olympiacos'ta Daniel Podence'in yerine Georgios Masouras oyundaydı..

Aslında Stevan Jovetic neden çıktı anlamak mümkün değil... Sakatlanıp çıktıysa da Youssef El Arabi neden oyuna girmez garip..

Fenerbahçe'de Edin Dzeko'nun yerine Michy Batshuayi oyuna girerken İrfan Can Kahveci'nin vuruşunu kaleci Konstantinos Tzolakis kornere çeldi..

Konuk Olympiacos'taysa Georgios Masouras'ın vuruşunu kalecimiz Dominik Livakovic ayaklarıyla kurtarırken; Michy Batshuayi ile bulduğumuz gol, Kongo asıllı Belçikalı yıldızın rakibi Andreas Ndoj'dan daha önde olduğu gerekçesiyle "OFSAYT" olarak değerlendirildi..

Sebastian Szymanski bomboş pozisyonda topu auta gönderirken golümüzü atan İrfan Can Kahveci ve Fred Rodrigues'in yerlerine Cengiz Ünder ile Miha Zajc'ı sahaya sürdük..

Yunan ekibi Olympiacos'taysa ise sol bek Francisco Ortega'nın yerine Omar Richards sahadaydı..

Maç uzatmaya giderken Teknik Direktörümüz İsmail Kartal'ın Fred Rodrigues'i kenara alması bence oldukça garipti..

Ayrıca bu takım Edin Dzeko ve Michy Batshuayi santrfor ikilisiyle oynayamaz mıydı tartışılır...

Hatayspor'da forma giyerken adeta Fenerbahçe'nin maç kazanması için elinden geleni yapan Faslı santrforları Ayoub El Kaabi adeta takımımızın 12'nci adamı gibiydi.. Başka bir santrfor olsa maç uzatmaya gitmezdi..

İlk 15'lik uzatma bölümünde sakatlanan stoperimiz Rodrigo Becao yerini Çağlar Söyüncü'ye bırakırken; rakibimiz Olympiacos'ta Vicente Iborra'nın kafa vuruşu kalecimiz Dominik Livakovic'in hamlesiyle direkten dönerken David Carmo'nun kafa vuruşunu da gol çizgisinden Ganalı stoperimiz Alexander Djiku kurtarınca rahat bir nefes aldık..

Son uzatma bölümüne Sebastian Szymanski'nin yerine Rade Krunic'i oyuna alarak başladık.. Olympiacos'taysa Chiquinho Silva ve Konstantinos Fortounis'İn yerlerine Andre Horta ile Youssef El Arabi oyundaydı..

Dusan Tadic'in az kullandığı sağ ayağıyla vuruşu auta giderken son anlarda Cengiz Ünder'i indiren rakibimizin stoperi Andreas Ndoj kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı..

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal penaltı vuruşları için ön liberomuz İsmail Yüksek'in yerine Leonardo Bonucci'yi oyuna aldı ve normal süre 1-0'lık galibiyetimizle bitti..

Artık gözler kaleciler Dominik Livakovic ve Konstantinos Tzolakis penaltı vuruşlarını kullanacak isimlerdeydi..

Olympiacos adına Ayoub El Kaabi, Andre Horta ve Georgios Masouras topu filelerimize gönderirken; Youssef El Arabi ile Rodinei de Almeida topu kalecimiz Dominik Livakovic'e teslim ettiler..

Takımımızda'ysa Michy Batshuayi ve Alexander Djiku golü atarken; Dusan Tadic ve Cengiz Ünder ve Leonardo Bonucci meşin yuvarlağı kaleci Konstantinos Tzolakis'e teslim edince rakibimize penaltı vuruşlarıyla 3-2 mağlup olduk ve yarı final şansını kaçırdık..

Penaltı vuruşlarını kullanan oyuncu tercihlerimiz felaketti..

Her zaman söylediğim gibi sol ayaklı futbolculara penaltı attırılmaz..

Dusan Tadic ve Cengiz Ünder gibi 2 solak turu elleriyle verdiler..

Solakların gazabı Fenerbahçe'yi evine döndürdü..

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal'ın önce Edin Dzeko'yu, ardından Fred Rodrigues'i oyundan çıkarması skandaldı..

İrfan Can Kahveci skor alınamamışken ve iyi de oynarken neden kenara alınır anlamak zor..

"Leonardo Bonucci penaltı atacak" diye İsmail Yüksek'i oyundan çıkarmak da komedi..

Rakip Olympiacos'un Teknik Direktörü Jose Luis Mendilibar; 46'da Stevan Jovetic'i kenara almasa belki de maç buralara kadar gelmezdi..

Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla'yı şampiyon yapan İspanyol hoca Jose Luis Mendilibar'ın Konferans Ligi finalinin Yunanistan'da olacağını düşünürsek paldır küldür Olympiacos'un başına getirilmesi bana çok manidar geliyor..

İster misiniz şampiyon Olympiacos olsun...

Başkan Ali Koç ve Teknik Direktör İsmail Kartal; saçma sapan bir takım planlamasıyla buraya kadar geldiler ancak Olympiacos karşısında papaz pilav yemedi..

Şimdi Galatasaray'a sataşarak gündem değiştirmeye çalışırlar ancak onu da yüzlerine gözlerine bulaştırırlar..

Ne diyelim?

Köyümüzde kendimizi kandırmaya devam...

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar