Beşiktaş basketbolda ÇARŞI'yı canlandırdı

2011-2012 yılında koç Ergin Ataman’ın başında olduğu Beşiktaş, o sezon ligde şampiyon oldu, Türkiye Kupası’nı kazandı ve Avrupa’da o dönemim önemli kupası EuroChallange’ı aldı.

Bu üç şampiyonlukla Beşiktaş, basketbol tarihinin en parlak sezonunu yaşadı.

Ardından bir sonraki yıl Erman Kunter’in liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazanan Siyah beyazlılar, ilk kez EuroLeague’e katıldı fakat son 16 turunda elendi.

2016-2017 yılında takımın başına Ufuk Sarıca’nın geçtiği sürece kadar basketbolda üst sıralardan uzak kalan Kara Kartal, o sezon Türkiye Ligi’nde finale çıkmış, finalde EuroLeague şampiyonu Fenerbahçe’ye seriyi 4-0 kaybetmişti.

2020-2021 sezonunda Banvit’in basketboldan çekilme kararı sonrası Bandırma çıkışlı gençleri bünyesinde toplayan Beşiktaş, Alperen Şengün, Şehmus Hazer, Furkan Haltalı, Sadık Emir Kabaca ve Ercan Osmani gibi isimleri kadrosuna ekledi ve ciddi bir adım attı.

O sezon EuroLeague şampiyonu olan Efes ile Lig yarı finalinde eşleşti ve 3-0'la elendi.

KARARLI YAPILANMA

Parçalı basketbol adımlarından sonra Siyah beyazlılar, Frutti Extra Bursaspor’da peri masalı yaşayan Dusan Alimpijevic’i takımın başına getirerek ve FIBA organizasyonundan çıkarak EuroCup’a katılım göstererek iddialı bir adım attı.

Böyle köklü bir kulübün basketbolu boş bırakması ÇARŞI’da az kulübün olmasını sağladı.

Fenerbahçe’nin ve Anadolu Efes’in rekabetinde keyifler yerinde olsa da buraya Galatasaray ve Beşiktaş’ın da eklenmesi basketbolumuzun kalitesini arttırır.

Siyah beyazlılar, Berk Uğurlu, Yiğit Arslan, Derek Needham’ı da kadrosuna kattı. Üçü de iyi ekleme, iyi yerli oyuncular ve onları destekleyecek yabancı transferleriyle Alimpijevic, bu sefer mutlu sonla biten bir roman yazar!

Transfer kısmı önemli ama ilk senenin günahı olmaz. Gelen transferler heyecan yaratmasa da Beşiktaş taraftarı içini ferah tutsun.

EuroLeague’in bir alt organizasyonu EuroCup’a katılmak ve EuroCup’ta 2022 yılında yılın koçu seçilmiş, Avrupa basketbolunun yükselen yıldızı Alimpijevic’i takımın başına getirmek çok cüretkâr bir adım.

Yatırım ufak ufak artar ve kesilmezse, bir EuroCup şampiyonluğu veya duruma göre ikinciliği Beşiktaş’ı EuroLeague’e atar.

Dusan EuroCup’ta final Bologna gibi zor bir takımda şampiyonluk kaybetti. Beşiktaş ile neden kazanmasın?

Umarım bu adım Beşiktaş taraftarını heyecanlandırıyordur.

Endüstriyelleşmiş futbolun sıkıcılığından basketbolun rekabetine dahil olmaları, basketbola renk katacak…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları