Belçim Bilgin kimdir? Belçim Bilgin kaç yaşında, nereli?

Belçim Bilgin kimdir? Belçim Bilgin kaç yaşında, nereli?
Ünlü oyuncu Belçim Bilgin eski eşi Yılmaz Erdoğan ile ilgili yaptığı açıklamalar ile gündeme geldi. Birçok kişi Belçim Bilgin'in hayatını araştırmaya başladı. Peki Belçim Bilgin kimdir? Belçim Bilgin kaç yaşında, nereli?

Belçim Bilgin kimdir?

Ünlü oyuncu Belçim Bilgin Katarsis programına katıldı. Programda eski eşi Yılmaz Erdoğan ile ilgili söylediği sözler gündem oldu. Birçok insan Belçim Bilgin'in hayatını araştırmaya başladı. Peki Belçim Bilgin kimdir? Belçim Bilgin kaç yaşında, nereli?

BELÇİM BİLGİN KİMDİR?

Belçim Bilgin, 31 Ocak 1983 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. İlkokul eğitimini Ankara'da tamamladıktan sonra ailesinin tayini nedeniyle İskenderun'a taşındılar ve ortaokul ile lise eğitimini burada tamamladı.

2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Bilgi-Belge Yönetimi Bölümü'nde eğitimine başlayan Belçim Bilgin, aynı dönemde tiyatroculuk kariyeriyle ilgilenmeye başladı. Yılmaz Erdoğan'la tanışmasıyla birlikte Beşiktaş Kültür Merkezi'nde düzenlenen workshoplara katıldı. Ardından, "Sıfır Kilometre" adlı sinema filminde rol aldıktan sonra okulunu dondurarak Paris'e yerleşti ve bir süre burada yaşadı.

Türkiye'ye döndükten sonra çeşitli film ve dizilerde rol alan Belçim Bilgin, Türk sinemasının önemli isimlerinden birisi haline geldi. "Kurtuluş Son Durak", "Kelebeğin Rüyası", "Sadece Sen" gibi yapımlarda başarılı performanslarıyla dikkat çekti.

Ayrıca, kadın iletişim ve araştırma derneği olan "Uçan Süpürge" ile çocuk evliliğinin önlenmesi için çalışmalar yürüten Belçim Bilgin, toplumsal duyarlılık projelerine aktif olarak katıldı.

2016 yılında ise Belçim Bilgin, oyuncu Yılmaz Erdoğan ile boşandıktan sonra oğlu Rodin ile birlikte Londra'ya taşındı ve yeni bir hayata başladı.

Son olarak, 2017 yılında başrollerini Theo James, Ben Kingsley ve Jacqueline Bisset'in paylaştığı "Backstabbing for Beginners" (Komplo) adlı sinema filminde oynadı.

Belçim Bilgin'in kariyeri ve oyunculuk yeteneği, Türk sinemasına önemli katkılar sağlamıştır. Filmleri ve dizileri arasında "Cebimdeki Yabancı", "Kördüğüm", "Kelebeğin Rüyası" gibi başarılı yapımlar yer almaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar