Beklenen açıklama geldi | Çocuklu aileler için SED yardımı

Beklenen açıklama geldi | Çocuklu aileler için SED yardımı
Sosyal devlet uygulamaları kapsamında yürütülen Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED), bugüne kadar yüz binlerce ihtiyaç sahibine yardımda bulunan uygulamalar arasında yer alıyor.

Özellikle çocuklu ailelere sunulan SED’in çocuklar belli bir düzeye gelene kadar devletin sunduğu önemli destek hizmetlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Peki bu desteğe kimler, hangi koşullarda başvurabilir. İşte detaylar!

Sosyal ve Ekonomik Hizmet Desteği anlamına gelen SED yardımı, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve hayatlarını en alt düzeyde dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelere verilen bir destek. Bu destek, söz konusu ailelere, çocuklarının kendi kendilerine yeterli hale gelene kadar bakabilmeleri için verilen geçici ekonomik, psikolojik ve sosyal desteği içeriyor. 

Ekonomik destekler süreli ve geçici olmak üzere nakdi olarak yapılmaktadır. Geçici ekonomik destek yılda bir, en fazla 2 defa yapılır. Süreli ekonomik destek ise onayda belirtilen süre boyunca her ay yapılmaktadır.

ÖDEME MİKTARI NASIL BELİRLENİR?

Ödemeler Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik gereği belirlenen katsayılar çerçevesinde yapılır. Memur maaş katsayısının artışına bağlı olarak verilen ekonomik destek miktarında artış sağlanır.

KİMLER YARARLANABİLİYOR?

Sosyal ve Ekonomik Hizmet Desteğinden yararlanabilecek kişileri şu şekilde sıralayabiliriz:

Sosyal hizmet kurumlarında bakılan ve desteklendiği koşullarda ailelerine veya yakınlarına verilebilecek çocuklar. Ekonomik yoksunluk nedeniyle desteklenmedikleri zaman korunmaya muhtaç olacak çocuklar, SED’den yararlanarak aileleri veya akrabaları tarafından bakılabilir.

Bakım tedbir kararına rağmen yaş sınırını doldurarak sosyal hizmet kurumlarından veya koruyucu aileden ayrılan, eğitimine devam eden, iş veya meslek sahibi olamayan ve desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Olağanüstü bir afet, doğal afet, hastalık veya kaza nedeniyle belirli bir süre kendilerinin ve aile bireylerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayan kişiler ile hayati tehlike arz eden ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya ölenlerin çocukları, bu kapsamda desteklenen çocuklar arasında yer almaktadır.

Ayrıca sosyal hizmet kuruluşlarının himayesinde bulunan, haklarında koruma kararı alınan ve aileleri veya aileleri tarafından yanlarında götürülebilecekleri veya kurumlar açısından ailelerine iade edilen çocuklar için herhangi bir kısıtlama yoktur. akrabalar desteklenirse.

SIA'YA NASIL BAŞVURULUR?

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetlerinden yararlanmak için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüklerine şahsen, dilekçe ile veya e-devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir. Başvuru sırasında sunulması gereken belgeler aşağıdaki gibidir:

Başvuru dilekçesi

TC Kimlik Numarası beyanı,

Sağlık raporu, gerektiğinde alınacak öğrenci belgesi

İş ve meslek kurslarına başvurduğunuzu gösteren belgeler.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar