Bayram ikramiyesinde miktar artıyor

Bayram ikramiyesinde miktar artıyor
Milyonlarca emeklinin beklediği Bayram İkramiyeleri, bu yıl da 2 Mayıs'ta başlayan Ramazan Bayramı öncesi yatacak. En son 1100 TL'ye çıkarılan ikramiyenin, ne kadar yükseltileceği merak ediliyor. Bu konuda yapılan açıklamaların ortak noktası ikramiye tutarının artacağı yönünde...

BAYRAM İKRAMİYESİNDE MİKTAR ARTIYOR

Yılda iki defa hesaplara yatan bayram ikramiyeler 2022''de zamlı olarak ödenecek. Geçen yıl 1.100 TL olarak ödenen ikramiyelerin 1.750 liraya çıkarılması gündemde. İşte en geç 29 Nisan Cuma gününe kadar ödenmesi beklenen bayram ikramiyesi için masadaki rakamlar... İkramiye 1000 TL olarak ödenmeye başlanmış daha sonra 1100 TL''ye çıkarılmıştı. Akşam''dan Okan Güray Bülbül''ün bugünkü köşesinden aktardığına göre; bu yıl bayram öncesi emeklilerdeki beklenti ikramiyenin 1500 TL ila 1750 TL arası bir rakama yükseltilmesi yönünde.
 
ÖDEMELER HERKESE EŞİT ŞEKİLDE OLACAK
 
Bayram ikramiyeleri tüm emeklilere yanı miktarda ödeniyor. Burada maaşın miktarına bakılmıyor. Böylece artış olursa tüm emekliler aynı anda yararlanıyor. Bankaların verdiği promosyon ise emekli maaşına göre belirleniyor. İkramiyeler dul ve yetim maaşı alanlara ise hisse oranında ödeniyor. Bayram ikramiyesi yalnızca emeklilere değil, SGK''dan dul-yetim aylığı, malullük aylığı, sürekli iş göremezlik geliri alanlar, sürekli iş göremezlik geliri alırken vefat eden kişilerin hak sahipleri, yurtdışı çalışmaları nedeniyle Türkiye''den kısmi gelir ve aylık alan kişilere de ödeniyor. Hali hazırda emekli olduğu için aylık alan kişilerin bayram ikramiyesi almak için SGK''ya herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek yok. Emeklilerin emekli aylıkları nafaka ve SGK borcu dışında haczedilemiyor. İkramiye için de aynı durum geçerli. Bayram ikramiyesinden kesinti yapılması da mümkün değil.
 
YENİ EMEKLİ DE İKRAMİYEDEN FAYDALANACAK
 
Bayramdan önce emeklilik kararı alınan sigortalılar da ikramiye hakkını kullanacak. Eğer emeklilik kararı Ramazan bayramından sonra alınırsa bu kez sadece Kurban bayramı ikramiyesi ödenecek. Diğer taraftan iş kazası geçiren ve geçirdiği iş kazası nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alan kişiler de bayram ikramiyesinden faydalanabiliyor. Bu kişilere ödenecek ikramiye, sürekli iş göremezlik oranına göre hesaplanacak. Kişinin yüzde 50 oranında iş göremez olduğu tespit edilmiş ise bu kişiye 550 TL bayram ikramiyesi ödenecek.
 
BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?
 
Bayram ikramiyesi her bayram öncesinde hak sahiplerinin hesaplarına yatıyor. Bu yıl Ramazan Bayramı 2 Mayıs tarihi itibariyle kutlanmaya başlanacak. Arife günü ise hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle bayram ikramiyesinin en geç 29 Nisan Cuma gününe kadar ödenmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar