Battal İlgezdi kimdir? Battal İlgezdi kaç yaşında? Battal İlgezdi neden CHP'den istifa etti?

Battal İlgezdi kimdir? Battal İlgezdi kaç yaşında? Battal İlgezdi neden CHP'den istifa etti?
CHP Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi istifa ettiğini açıkladı. Birçok vatandaş Battal İlgezdi'nin kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki Battal İlgezdi kimdir? Battal İlgezdi kaç yaşında? Battal İlgezdi neden CHP'den istifa etti?

Battal İlgezdi kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'de 3 dönem boyunca Ataşehir Belediye Başkanı olan Battal İlgezdi partisinden istifa ettiğini açıkladı. 31 Mart 2024 seçimlerinde belediye başkanı olarak aday gösterilmeyen Battal İlgezdi istifa haberini sosyal medya hesabından paylaştı. Peki Battal İlgezdi kimdir? Battal İlgezdi kaç yaşında? Battal İlgezdi neden CHP'den istifa etti?

BATTAL İLGEZDİ KİMDİR?

Battal İlgezdi, 11 Mart 1959 tarihinde Malatya'da dünyaya geldi. İlköğrenimini Malatya'da tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte İstanbul'a taşınarak ortaöğrenimini burada tamamladı. Eğitim hayatına Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde devam eden İlgezdi, buradan mezun olduktan sonra aile şirketlerinde görev alarak ticaret hayatına atıldı.

Siyasi kariyerine 1984 yılında SODEP'te başlayan İlgezdi, daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı ve yedi yıl boyunca İstanbul Ümraniye İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İstanbul İl Sekreterliği gibi önemli görevlerde bulundu. Ayrıca birçok sivil toplum kuruluşunda da aktif rol aldı.

Battal İlgezdi, siyasi kariyerindeki bir diğer dönüm noktasını 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak görev alarak yaşadı. Seçimi kazanarak Ataşehir'in kurucu belediye başkanı oldu. Ardından katıldığı 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerini de kazanarak üç dönemdir Ataşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürdü.

BATTAL İLGEZDİ NEDEN CHP'DEN İSTİFA ETTİ?

Battal İlgezdi sosyal medyada paylaştığı açıklamasında CHP'den istifa etmesinin nedeninin aday gösterilmemesi olmadığını yönetimsel sıkıntılar olduğunu belirtti. İlgezdi yönetimin “Son kurultayda Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tek tek partimizden tasfiye ediliyor” şeklinde eleştirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar