AKP, başörtüsü teklifini TBMM’ye sunuldu

AKP, başörtüsü teklifini TBMM’ye sunuldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla gündeme taşınan başörtüsü teklifinde yeni bir gelişme yaşandı. AKP, başörtüsü teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunmak için adım attı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun çağrısıyla gündeme taşınan başörtüsü teklifinde yeni bir gelişme yaşandı. AKP, başörtüsü ve aile düzenlemesiyle ilgili Anayasa değişikliği teklifini TBMM’ye sunmak için düğmeye bastı.

Başörtüsüne ''anayasal güvence sağlayacağı'' belirtilen teklifin TBMM’ye sunulması konusunda ilk tarih olarak ekim ayının son haftası gösterildi. Ancak bu tarihte teklifle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan son onayın alınmamış olması gerekçe gösterilerek erteleme kararı duyuruldu.

Teklifin TBMM’ye sunulacağı bir sonraki tarih olarak 2 Kasım gösterildi. Bu tarihte de teklif TBMM’ye sunulmadı.

Hükümet daha sonra teklifi her an TBMM’ye sunabileceklerini belirterek 17 Kasım tarihini işaret etti. Bir erteleme de bu tarihte yaşandı. Bütçe görüşmeleri sırasında TBMM kulislerinde gazetecilere konuşan MHP’li Feti Yıldız, teklif hakkında, “24 Kasım’da bu iş tamam” değerlendirmesini yaptı. Kamuoyu, önceki gün teklifi görmeyi beklerken teklif dördüncü kez başka bir tarihe erteledi.

“BUNUN NASIL BİR TRAVMA OLDUĞUNU ANLAYAMAZ”

Özlem Zengin''in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"AK Parti, MHP ve BBP''den 336 vekilin imzasıyla biraz sonra Meclis Başkanı''na sunacağız. Başörtüsü meselesine, bir bez parçası diyenler bu konuyu hiç anlamamışlardır. Bunun nasıl bir travma olduğunu anlayamaz. 90''lara geldiğimizde bizler başka boyuta geçtik. Nihayetinde diyebilirim ki, dini hassasiyeti olan insanlar için biz başörtülü kadınlar birer işarettik. Bu anayasa teklifi Meclis''ten geçse de biz bunları anlatmaya devam edeceğiz. "Helalleşelim olsun bitsin edasını" çok alaycı buluyorum. Bu konunun hiç anlaşılmadığını düşünüyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar