Başakşehir'de sel sonrası dere taştı: Vatandaşlar "Allahım yardım et" diye bağırdı

Başakşehir'de sel sonrası dere taştı: Vatandaşlar "Allahım yardım et" diye bağırdı
İstanbul'da beklenen şiddetli sağanak yağış akşam saatlerinde etkisini gösterirken, taşan dere suları sokakları bastı. Arabalar sular altında kalırken, sel karşısında çaresiz kalan vatandaşlar pencerelerden "Allahım yardım et" diye bağırdı.

El Nino sıcaklarının etkisini kaybetmesinin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere birçok şehir için sağanak yağış uyarısında bulundu.

Akşam saatlerinde İstanbul Valiliği tarafından da şiddetli yağış uyarısı paylaşılırken, gece yarısı beklenen yağmur İstanbul'u daha erken saatlerde hazırlıksız yakaladı.

DERE TAŞTI, ARABALAR SU ALTINDA KALDI

İstanbul'da en çok Başakşehir bölgesini etkileyen yağışların ardından Kirazlı-Kayaşehir metro hattını sel suları basarken, Millet Kütüphanesi'nde vatandaşlar mahsur kaldı. Başakşehir'de bulunan bir derenin taşması sonucu vatandaşlar pencerelerde çığlık çığlığa kaldı.

"ALLAHIM SEN YARDIM ET"

Sosyal medyada paylaşımda bulunan mağdurlar, sel felaketini telefon kameralarıyla kaydetti. Paylaşılan bir gönderide Başakşehir'de oturan bir vatandaş, sokağı basan sel sularına karşı "Böyle bir şey olabilir mi? Şu dereye bak nasıl taştı. Her taraf su, sel arabaları götürüyor. Allahım sen yardım et giriş katta, bodrum katta oturanlara" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar