Bartın’daki maden faciasında yeni gelişme!

Bartın’daki maden faciasında yeni gelişme!
Bartın’da yaşanan maden faciasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Tüm Türkiye’yi yasa boğan Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden kazasına ilişkin incelemelerde sona gelindi. Maden raporunun 25 Ocak tarihine kadar TBMM’ye verileceği bildirildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü''nde geçen yıl 14 Ekim''de meydana gelen grizu faciasında 42 madenci hayatını kaybetti. Maden kazası sonrası TBMM Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonu çalışmalara başladı. Komisyon üyeleri, Meclis''teki 8 toplantının ardından Amasra''ya geldi.

 

“25 OCAK’A KADAR TBMM’YE VERECEĞİZ”

Komisyon başkanı Taner Yıldız, yaptığı açıklamada, 8 toplantının sonrasında kazanın yaşandığı bölgeye geldiklerini belirterek, "Herhangi bir şey kapalı kalmaksızın bir komisyon raporunu hazırlayıp, bize verilen 25 Ocak tarihine kadar, bize tanılan 3 aylık süre içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı''na da raporu vermiş olacağız. Uzman arkadaşlarımızla bizler de çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Taner Yıldız ve komisyon üyeleri, daha sonra TTK Amasra Müessese Müdürlüğü''nde ana aspiratör tesisleri, merkezi gaz izleme servisi, patlayıcı madde deposu, tahlisiye istasyonu, elektrik atölyelerinde incelemelerde bulundu.

“28 ARKADAŞIMIZ MAĞDUR”

Yıldız''ın sahada inceleme yaptığı sırada yanına gelen maden işçisi Güray Polat, "Ben maden kazasından sonra tedavi almaya başladım, artık bin miligram ilaç kullanmaya başladım. Geceleri ölen ve yaralanan madencilerin üzerime dökülen kanları gözümün önüne geliyor. 28 tane kazalı arkadaşımızı mağdur ettiler, kimse bunu söylemiyor, ne sendikamız ne işverenimiz. Kalanı komple kazalı, 11 tanesi her türlü desteği aldı, psikoloğundan hepsine kadar destekleri aldı. 28 kişi mağdur kaldı. Bu konuda destek bekliyoruz" diye konuştu. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar