Bartın'da halk dansları şöleni

Bartın'da halk dansları şöleni
Bartın, bu yıl 9'uncusu düzenlenen Halk Dansları Şöleni'nde renkli ve coşkulu anlara ev sahipliği yaptı. Bartın Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik, İl Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

2 gün süren şölende, Türkiye'nin dört bir yanından gelen 11 farklı gruptan toplamda 270 dansçı, gösterileriyle izleyicileri büyüledi.

Miniklerden, 60 yaşına kadar uzanan geniş bir yaş grubundan dansçıların sahne aldığı etkinlikte, Türk halk oyunlarından horon, roman havası, zeybek ve mezdeke gibi çeşitli dans türleri sergilendi. Bartın, Kastamonu, Aydın, Karadeniz ve İç Anadolu gibi farklı yörelerin danslarının yanı sıra oyun havaları da izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Bartın'da düzenlenen dans kurslarında eğitim alan dansçıların performansı, seyircilerden büyük alkış aldı. Özellikle 50-60 yaş aralığındaki dansçılar, gençlerle birlikte sahneye taş çıkartırken, enerjileri ve performanslarıyla takdir topladı. Genç yetenekler ise Mezdeke ve Anadolu Ateşi gibi ünlü dans gruplarına meydan okuyarak izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Programın renkli bir detayı ise gitar eşliğinde yapılan oyun havası gösterisiydi. Yöresel bir ses sanatçısı, nostaljik şarkılarla başladığı mini konserinde, Bartın havası gibi oyun havalarını seslendirerek izleyicileri coşturdu. Konser sırasında sahneye çıkan eğitmenlerin göbek atması ise izleyicilerin neşesini bir kat daha artırdı.

Halk Oyunları Eğitmeni Orhan Doğan, program hakkında yaptığı açıklamada, "Bartın Belediyesi Halk Dansları Şöleni'ni her yıl düzenliyoruz. Bu yıl 9.'sunu gerçekleştirdik. 11 dans grubumuzun yanı sıra miniklerden hobi grubu dediğimiz 50-60 yaş arası dansçılara kadar geniş bir katılım sağladık. Yaklaşık 270 dansçıyla farklı yörelerin müzik ve figürlerini sergiliyoruz." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar