Bankaların mevduat faizi hamlesi altın çağını yaşıyor! İşte 300 bin liranın rekor aylık getirisi

Bankaların mevduat faizi hamlesi altın çağını yaşıyor! İşte 300 bin liranın rekor aylık getirisi
Parası elinde bulunan vatandaşlar, artan mevduat faiz oranlarıyla ilgilenmeye başladı. Hangi bankanın ne kadar mevduat faizi sunduğunu öğrenmek için araştırma yapılıyor.

Mevduat faizleri, son dönemde büyük bir yükseliş trendinde. Parasını değerlendirmek isteyenler, aylık gelir elde etme fırsatını değerlendirmenin yollarını araştırıyor. Ancak 300 bin lira gibi büyük bir mevduatın 3 aylık getirisi ne kadar olabilir?

parapara1.png

Mevduat faiz oranları, aylık bazda yüzde 43’lere kadar yükselmiş olsa da, 3 ay vadeli mevduat hesapları için faiz oranları yüzde 48’lere kadar tırmanmış durumda. Hatta bazı bankalar, müşterilere özel sunduğu faiz oranları ile mevduat faizlerini yüzde 50 seviyelerine taşıyor.

parapra2.png

Mevduat faiz oranlarını öğrenmek için internet bankacılığı hesaplarına göz atabilir veya banka şubesine giderek müşteriye özel mevduat faiz oranı talep edebilirsiniz. Aşağıda sunduğumuz örnek tablo, ortalama bir hesaplamaya dayanarak hazırlanmıştır.

parapara3.png

300 BİN LİRA MEVDUAT FAİZ HESAPLAMA

Peki, 300 bin lira mevduatını 3 ay vadeli bir hesaba yatıran bir vatandaşın elde edeceği getiri ne kadar olur? İşte 3 aylık örnek tablo:

300 bin lira mevduatı olan bir vatandaş, yüzde 44 faiz oranı ile net 31.607,67 TL getiri elde edebilir.

aprapra4.pngMevduat faizlerinin yükselmesi, tasarruf sahipleri için yeni bir yatırım fırsatı sunarken, mevduat faizi araştırmaları yaparak en cazip seçeneği bulmak önem taşıyor. Bankaların sunduğu farklı faiz oranlarını karşılaştırarak, tasarruflarınızı en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar