Bankalara promosyon çağrısı yapıldı! Emekliler dikkat...

Bankalara promosyon çağrısı yapıldı! Emekliler dikkat...
Emekli aylıklarında yapılan artış sonrası bankalar da harekete geçerek promosyon miktarlarını arttırdı. Bankalar promosyonları neredeyse her hafta yükseltiyor. Bir hafta önce 5 bin lirayı bulan promosyon ödemeleri 7 bin 500 liraya kadar çıktı. Yaşanan bu artışların ardından dikkat çekici bir çağrı geldi.

BANKALARA PROMOSYON ÇAĞRISI YAPILDI! EMEKLİLER DİKKAT

Bankalar tarafından açıklanan rakamlara göre promosyon ödemeleri 7 bin 500 liranın üzerine kadar çıktı. Emekli promosyonu almak isteyen emekliler bankalara akın etmişti. Bununla beraber, Büro Memur-Sen''den bankalara promosyonların güncellenmesi çağrısında bulundu. 

Memur-Sen Konfederasyonu’nun 3’ncü büyük sendikası Büro Memur-Sen tarafından yapılan açıklamada, yüksek enflasyon nedeniyle önceki yıllarda yapılan promosyon anlaşmaları çalışanlara büyük kayıp yaşatıyor, “Bankalar kazanıyor çalışan kaybediyor” ifadeleri kullanıldı. Eski promosyon anlaşmaları günümüz şartlarına güncellensin çağrısı yapıldı.

"KAMU ÇALIŞANLARININ MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ"

Çalışanlara ve emeklilere ödenen banka maaş promosyonlarının artan enflasyon nedeniyle güncellenmesi gerektiğini vurgulayan Yazgan, “sendikamıza üye kamu çalışanlarından da promosyonların güncellenmesi konusunda haklı talepler geliyor” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yusuf Yazgan, bankaya yatan maaşlarda enflasyon nedeniyle artışlar olurken, eski enflasyon oranı ve maaş düzeyine göre saptanan promosyonlar komik düzeyde kalıyor. Promosyon sözleşmelerinin 3 yıl gibi uzun sürelerle imzalanması ve enflasyona göre ayarlamaması nedeniyle çalışanlar mağduriyet yaşıyor” diye konuştu.

Kamu kurumları ve bankalara çağrı yapan Yazgan, “Promosyonlarla ilgili yetkili sendikalarla yeniden masaya oturulmalı ve kamu çalışanlarının mağduriyeti giderilmeli” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar