Bakan Yanık’a Meclis’te tepki: Çocuk susmadı siz sustunuz

Bakan Yanık’a Meclis’te tepki: Çocuk susmadı siz sustunuz
Meclis'teki bütçe görüşmelerinde, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının 6 yaşında istismara uğramasına ilişkin açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Meclis’te protesto edildi. Yanık konuşmasını yaparken meclis sıralarından ‘istifa’ sesleri duyuldu.

BAKAN YANIK’A MECLİS’TE TEPKİ: ÇOCUK SUSMADI SİZ SUSTUNUZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, TBMM’de bütçe görüşmelerinde açıklama yaptı. Bakan Yanık milletvekilleri tarafından “Çocuk susar, sen susma. Sessiz kalma” mesajları yazılı dövizlerle protesto edildi, “Çocuk susmadı, siz sustunuz, biz susmayacağız” sloganları atıldı.

SIRTLARINI DÖNDÜLER

Yanık konuşmasına ''''Cinsel istismar konusu ile ilgili milletimizi bilgilendirmek istiyorum. Mağdur 30 Kasım 2020''de savcılığa müracaat etmiş, savcılıktan bize gelmiş. Aralık ayında bize gelmiş, konukevimize almışız'''' ifadeleri ile başlamıştı ki; muhalefet milletvekilleri tepkilerini dile getirmek için sırtlarını döndüler. 

Yanık konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Cinsel istismar konusuyla alakalı milletimizi bilgilendirmek istiyorum. Konuyla alakalı mağdur 30 Kasım 2020’de savcılığa müracaat etmiş. 4 Aralık 2020’de ilk kabul birimimize almışız, 8 Aralık 2020’de mağduru kadın konuk evimize almışız. Bu süre içerisinde mağdurun, ilkokul diploması alınıyor. Mağdura meslek eğitimi veriyoruz, aşçılık eğitimi alıyor İngilizce öğreniyor. Uzun süre gizliliğini sağlamak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ne zaman kamuoyu haberdar oldu bu konudan, davanın açıldığı tarih. Dava bize 2 Aralık 2022’de ihbar edildi. Biz aynı tarihte davaya müdahil olduk."

"OLAYIN ÜZERİNE GİTMEYEN KİM VARSA ALLAH BELASINI VERSİN"

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, sataşmadan söz alarak kürsüye çıktı. Taşçıer, kendisinin katıldığı Halk TV yayınına atıf yapan Bakan Yanık''a yanıt verdi. Taşçıer, Bakan Yanık''ın "CHP''deki istismar iddialarına ilişkin olarak "Aklınca meseleyi bulanıklaştırmaya çalışıyor. Biz CHP olarak bu olaylar olduğunda bildiri yayınlama cesareti göstermişiz. Kimden gelirse bu olayın sahiplenebileceğini söylemişiz" dedi. 

Taşçıer, tek tek AKP''de meydana gelen istismar vakalarını sayarak "Siz Kırıkkale''de AKP üyeniz, Derik''te ilçe başkanınız, Kemalpaşa ilçe başkanınız, Akyazı Meclis üyesi... Yau Selçuk Gençlik Kolu Başkanınız kendi öz çocuğunu istismar etti. Birinin tek bir açıklaması var mı? Takiye yapmayın. Ensar''da 45 erkek çocuğu istismar edildi. Birinizin tek bir cümlesi var mı? Kalkıp kadın milletvekilleri diyor ki yüreğimiz yanıyor. Timsah gözyaşı onlar" diye konuştu. 

Taşçıer şöyle devam etti:

"Siz 6 yaşında evlenebilir diye tarikatlara yol verip sırtlarını sıvazlarsanız bu vakalar daha da artar. Hangi bakanın fotoğrafı var demiyorum. Tabii ki fotoroman Süleyman''ın bu vakıfla da fotoğrafı var. Bakan yardımcısının elbette ki fotoğrafı var. Çıkmış diyorsunuz ki 2020''de biz bu olayı biliyorduk. Peki ne yaptınız? Bu tecavüzcü elini kolunu sallayarak gezerken siz neredeydiniz sayın bakan? Başka çocukları taciz edip etmediğinin garantisini bize verebilir misiniz? O nedenle nerede istismar ve taciz vakası varsa onun üzerine gitmeyenin Allah belasını versin. Tarikat, siyaset, ticaret üçgeni üzerinden kim fayda sağlıyorsa Allah belasını versin."
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar