Bakan Soylu'dan deprem için önemli açıklama... O yasa çıkarılıyor

Bakan Soylu'dan deprem için önemli açıklama... O yasa çıkarılıyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'de bir 'Fay Yasası' çıkması zaruretini hep beraber değerlendirdik ve bu konuda bir çalışma ekibi oluşturduk." dedi

Bakan Soylu'dan deprem için önemli açıklama... O yasa çıkarılıyor

Bakan Sayın Süleyman Soylu, İstanbul Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı. Toplantıya Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da katıldı.

soylu-afad.jpg

Burada konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'de bir Fay Yasası çıkması zaruretini hep beraber değerlendirdik ve bu konuda bir çalışma ekibi oluşturduk. Türkiye Büyük Millet Meclisi ile beraber ona nasıl bir şey sunabiliriz, bizim neye ihtiyacımız var, Fay Yasası itibarıyla ne murad ediyoruz, ne ortaya koymaya çalışıyoruz, İl Afet Risk Azaltma Planlarıyla Fay Yasası'nı bütünleştirmenin nasıl bir önemi var, bunu bir şekilde ortaya koyacağız" dedi.

İmamoğlu davet edilmedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun toplantıya davet edilmediği öğrenildi.

24 Eylül 2019'da İstanbul'da meydana gelen 5.8'lik depremin ardından Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısı'na daveti konusunda polemik yaşanmıştı. 

İmamoğlu, iki gün yapılan toplantılardan ilkine davet edildiğini ve katıldığını söylemiş, ikinci günkü toplantıya davet edilmediğini ifade etmişti. O dönem İstanbul Valiliği de bir açıklama yapmış, ikinci gün yapılan toplantı için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından tüm katılımcılara talimat verildiği ifade edilmişti. 

Böylece İmamoğlu ikinci defa davet edilmedi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar