Bakan Fidan, Romanya Dışişleri Bakanı Odobescu ile görüştü

Bakan Fidan, Romanya Dışişleri Bakanı Odobescu ile görüştü
Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Romanya'nın Dışişleri Bakanı Luminita Odobescu ile buluştu.

Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Romanya'nın Dışişleri Bakanı Luminita Odobescu ile bir araya geldi. Bu önemli buluşmada, özellikle Başbakan Marcel Ciolacu'nun Türkiye ziyaretinin planlaması üzerinde duruldu.

Ayrıca, iki ülke arasında Avrupa Birliği (AB) ilişkileri, NATO işbirliği ve Karadeniz bölgesinin güvenlik meseleleri üzerine kapsamlı bir görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edildi.

Bu görüşme, Türkiye ve Romanya arasındaki diplomatik ilişkilerin güçlenmesinin yanı sıra, bölgesel güvenlik ve işbirliği konularında iki ülkenin yakın çalışmaya devam etme kararlılığını da gösteriyor. Toplantı, her iki ülkenin de bölgesel ve uluslararası arenada karşılaştıkları ortak zorluklara karşı koyma ve çeşitli alanlarda işbirliğini artırma yönündeki istekliliklerini vurgulayan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar