Bakan Bilgin: Asgari ücret için çalışmalarımız hazır

Bakan Bilgin:  Asgari ücret için çalışmalarımız hazır
Memur maaşına yapılan zamdan sonra milyonlarca çalışan gözünü asgari ücrete çevirdi. Temmuz ayında yapılması beklenen zam hakkında Bakan Vedat Bilgin, açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakan Vedat Bilgin, temmuz ayında yapılması beklenen asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur maaşının 22 bin lira olacağı vaadinin ardından asgari ücrete yapılacak olan zam merak konusu oldu.

Vedat Bilgin, katıldıği programda "Asgari ücret sadece en düşük ücreti belirlemiyor. Asgari ücreti yukarı çıkardıkça, bütün ücretler yukarı doğru çıkıyor. "Siz asgari ücreti yüzde 70 artırdığınız zaman üsttekiler de yüzde 70 artış istiyorlar" diyorlar. Asgari ücretle ilgili bir tarihsel bir adım attık, geliri vergi dışı bıraktık. Asgari ücretten 1 buçuk yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir. Çalışmalarımız hazır.." ifadelerini kullandı.

Vedat Bilgin'in asgari ücret 500 dolar civarında olabilir açıklamasına göre güncel kur ile asgari ücret 9876,88 TL (17 Temmuz saat 10:36 Dolar kuru 19,75) gibi bir rakama yükselmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar