Bakan Bilgin açıkladı: EYT'de yaş şartı olacak mı?

Bakan Bilgin açıkladı: EYT'de yaş şartı olacak mı?
Yıllardır beklenen EYT tasarısında sona yaklaşıldı. Milyonlarca vatandaşın emekli olabilmek için beklediği EYT tasarısının kapsamı netlik kazandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT tasarısı hakkında bilinmeyenleri cevapladı.

BAKAN AÇIKLADI YAŞ ŞARTI NETLEŞTİ: EYT YASASININ KAPSAMI BELLİ OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT düzenlemesine dair herhangi bir sorun olmadığını belirtti. "Aralık ayında tamamlamaya çalışacağız" diyen Bilgin''in açıklamaları emekli olmak için gün sayan milyonların yüreğine su serpti.

EYT''DE YAŞ ŞARTI OLACAK MI?

Uzun süredir kamuoyu gündemini meşgul eden EYT tasarısına dair en çok dillendirilen soru ise "EYT''de yaş şartı olacak mı?" şeklinde. Bakan Bilgin açıklamasında yaz aylarında EYT yasasından yararlanacak olan kişi sayısının 1.5 milyon olduğunu ancak şu an bu rakamın 1.8 milyona yükseldiğini belirtti.

ARALIK SONUNDA MECLİSTE

Beştepe''de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin EYT hakkındaki sorularını yanıtlayan Bakan Vedat Bilgin açıklamasında Aralık ayı sonuna kadar çalışmayı bitirip meclise sunmayı umuyoruz çünkü çok hızlı çalışıyoruz açıklamasında bulundu. 

EYT İÇİN TARİHİ GÜN BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın açıklamaları sonrası milyonlarca EYT''li can kulağıyla son Kabine Toplantısının gerçekleştirileceği 26 Aralık''ı beklemeye başladı. Erdoğan tarafından EYT ile ilgili tüm merak edilenlerin 26 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşecek olan kabine toplantısı sonrasında açıklanması bekleniyor. EYT yasasını bekleyen milyonlarca vatandaşa yeni yıla girerken müjde vermeyi amaçlayan hükümet, 26 Aralık''ta yaş sınırı olmayan bir EYT tasarısının açıklanması üzerine çalışıyor.

EYT DÜZENLEMESİNDEN KİMLER FAYDALANACAK? 

8 Eylül 1999’dan önce sigortalı bir işte çalışmış olup emekli olmak için gereken çalışma yılı ve prim gün sayısını dolduran bütün çalışanların EYT düzenlemesi kapsamında değerlendirilmesi ve bu değerlendirme sonucunda EYT düzenlemesinden yararlanması bekleniyor.
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar