Bakan Bekir Pakdemirli açıkladı: 1 can kaybımız var!

Bakan Bekir Pakdemirli açıkladı: 1 can kaybımız var!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, "Antalya'daki orman yangınında bir kaybımız var" dedi.

Bakan Pakdemirli: Orman yangınında bir kaybımız var

Antalya Manavgat'ta çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ederken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli üzen haberi verdi.

manavgattaki-buyuk-yanginda-2nci-gun-bir-mahalle-daha-bosaltildi-4-5397-dhaphoto4.jpg

1 CAN KAYBI

Yangınları kontrol altına almak için 3 uçak, 29 helikopter, 458 arazöz ve 1832 personelin görev yaptığını açıklayan Pakdemirli, "Maalesef bir kaybımız var, Antalya'nın Akseki ilçesi Kepezbeleni Mahallesi'nde 82 yaşındaki bir vatandaşımız vefat etmiştir. Başımız sağ olsun. Buradan özellikle yangın bölgelerindeki vatandaşlarımıza tekrar sesleniyorum; uyarıları mutlaka dikkate alsınlar, uyarıları boşa yapmıyoruz. Elbette malımız önemli ama hiçbir şey canımızdan daha önemli değil. Burada önemli olan önceliğimiz mal güvenliğinden önce can güveliği olması lazım. Maalesef burada Kepezbeleni boşaltılırken evinde yalnız kalan bu amcamız maalesef vefat etti. Lütfen anonslara ve bu konudaki çağrılara mutlaka kulak asmamız, uymamız gerekiyor" dedi.

manavgattaki-buyuk-yanginda-2nci-gun-bir-mahalle-daha-bosaltildi-4-5397-dhaphoto3.jpg

"OYMAPINAR'DA 10 KİŞİ MAHSUR DURUMDA"

Manavgat Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldığı bilgisi olduğunu da kaydeden Bakan Pakdemirli, "Hayati tehlikeleri yok, restorancı oldukları tahmin ediliyor. Yine burada anonslar yapıldı, maalesef orada kalmışlar. Helikopterle bu arkadaşları alıp getirme imkanımız maalesef yok, helikopterler şu saat itibarıyla havada çok zor duruyorlar. Sabah yönetim helikopteriyle de biz uçuşta bayağı güçlük çektik. Su atar helikopterlerimiz de sabahın ilk saatlerinden itibaren çalışıyorlar ama tüm bu coğrafyalarda hava araçları zorlukla faaliyetlerine devam edebiliyor. Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan vatandaşlarımız konusunda da hem ambulansımız hem de AFAD ekibimiz yolda. Yol açık onları oradan tahliye etme niyeti içindeler" diye konuştu.

manavgattaki-buyuk-yanginda-2nci-gun-bir-mahalle-daha-bosaltildi-4-5397-dhaphoto2.jpg

HASTANEDEKİLERİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Yangında yaralanan ve dumandan etkilenenleri hastanede ziyaret ettiklerini söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "Bir vatandaşımız maalesef dün gece vefat etti. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Dün akşam hastaneleri dolaşarak yangından etkilenen vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Hamdolsun ciddi bir durum yok. Ufak tefek yanıklar var, bazı vatandaşlarımız dumandan etkilenmiş bazıları paniklemiş. Hastanelerde ziyaret ettik. Durumlarının iyi olması sevindirici. Amacımız, bir an önce hem Manavgat'taki hem de Türkiye'nin diğer bölgelerindeki yangınların tamamen kontrol altına alınması ve söndürülmesidir. Arkadaşlarımızın büyük gayretleri var. İnşallah can kaybı olmadan bu yangınları kontrol altına alıp söndürürüz" diye konuştu.

manavgattaki-buyuk-yanginda-2nci-gun-bir-mahalle-daha-bosaltildi-4-5397-dhaphoto1.jpg

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar