Bahçeli'den pazarlık iddialarına yanıt: AKP ile çözemeyeceğimiz mesele yok

Bahçeli'den pazarlık iddialarına yanıt: AKP ile çözemeyeceğimiz mesele yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda yerel seçimlere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, yerel seçimlere ilişkin mesajlar verirken, AKP ile Cumhur İttifakı'nda devam edileceğini belirtti. "Cumhur İttifakı 31 Mart 2024 tarihi için yola koyuldu” diyen Bahçeli, “AKP ile çözemeyeceğimiz bir mesele olmayacaktır. Tarafımız belli ve değişmedi. AK Parti ile müzakerelerde öncelik Türkiye Yüzyılı. Ne söz verdiysek tutarız. Pazarlık yoktur, hedefimiz aynıdır. Cumhur İttifakı mutabakata vardı" ifadelerini kullandı.

Bahçeli ayrıca, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın TBMM'de Kürtçe konuşma yapmasına tepki gösterdi. "TBMM'de Kürtçe konuşma yapılması, ayrıca bir haine karşı son zamanlarda artan ilgi ve övgülerdir. Dil demek millet demektir. Türkiye'nin dili Türkçe'dir. Herkesin anadili saygındır ama anadil bahanesiyle Kürtçe'nin merkezileşmesine müsaade etmeyiz” şeklinde konuştu.

Ayrıca Diyarbakır'da yapılan bir bulvara "Şeyh Said" isminin verilmesini eleştiren Bahçeli, "Hınıslı Sait bir vatan hainidir. Şeyh Sait ayaklanmasında askerlerimiz, yöre insanımız şehit olmuştur. Şeyh Sait'in damadı Şeyh Abdullah'ın şu sözleri bakınız nasıldı: 'Gazetecilere dönüp yazın dedim, biz bu hainlere uyduk, başkası uymasın.' Damadın hain dediğine bugün kahraman diyenler, aynı ihanetin yolcularıdır." dedi.

Bahçeli, CHP Genel Başkanı'nın açıklamalarına da atıfta bulunarak, "CHP Genel Başkanı'nın yaptığı 'Acılar bazı torunların kalbini acıtıyorsa o acıya saygılı olmak gerekir' açıklamasının neresini düzeltelim. Neyin acısı?" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar