TİP’in Gökhan Zan’ı adaylıktan geri çekmesinin perde arkası ortaya çıktı: AKP ile pazarlık mı yapıldı

TİP’in Gökhan Zan’ı adaylıktan geri çekmesinin perde arkası ortaya çıktı: AKP ile pazarlık mı yapıldı
Gazeteci İsmail Saymaz, TİP yetkilileri ve Gökhan Zan'la yaptığı konuşmayı canlı yayında anlattı. TİP'e iki ses kaydı ulaştığını belirten Saymaz, çarpıcı iddialarda bulundu.

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Belediye başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekmesi gündemde geniş yankı bulurken ortaya çok ilginç iddialar atıldı.

TİP'in "Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır..." sözleri sonrası suç duyurusunda bulunan Zan'ın "şantaj, iftira ve montaj" açıklaması birçok iddiayı da beraberinde getirdi.

Sözcü TV'deki canlı yayında konuşan Saymaz TİP yetkilileri ve Gökhan Zan'la yaptığı konuşmayı aktardı.

PAZARLIK YAPILDI İDDİASI

Saymaz'ın aktardığına göre Turgay Kocakaya isimli bir kişi Gökhan Zan'la iletişime geçti. İddiaya göre Turgay Kocakaya isimli kişi "AK Parti Hatay İl Binası'ndan aradığını" belirterek, kayıt altına aldığı bu görüşme sırasında Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar önerdi. Zan da iddiaya göre 5 milyon dolar için pazarlık teklif etti.

ZAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

İkinci bir görüşme kaydında ise iddiaya göre, Gökhan Zan'ın TRT'de spor yorumculuğu yapmak için pazarlık ettiği öne sürüldü. Turgay Kocakaya, bir süre sonra yine iddiaya göre bu kayıtları kullanarak Gökhan Zan'a şantaj yaptı. Gökhan Zan da suç duyurusunda bulundu.

Bu iki ses kaydı CHP'nin adayı Lütfi Savaş'ın ekibine ve TİP Genel Merkezi'ne de ulaşırken, TİP Genel Merkezi, kayıtları dinledikten sonra Gökhan Zan'la görüştü.

HEM TÜRKÇE HEM ARAPÇA SES KAYITLARI

İddiaya göre Gökhan Zan, ilk ses kaydının tamamen montaj olduğunu ve suç duyurusunda bulunacağını belirtirken, spor yorumculuğuyla ilgili olan ikinci kaydı ise kısmen doğruladı. Zan ayrıca, yerel seçimlerden sonra yorumcu olarak mesleğine devam etmek istediğini söyledi.

Saymaz'a konuşan TİP yöneticileri ise ses kaydının montaj olduğuna ilişkin iddiayı inandırıcı bulmadıklarını söyleyerek, zaman zaman Türkçe, zaman zaman Arapça konuşulan ses kaydının montaj olma ihtimalinin zayıf olduğunu belirtti. Gökhan Zan'la yapılan görüşmenin ardından adaylıktan çekilmesi kararı alındı.

ADAYLIĞA DEVAM

Gökhan Zan ise bu meselenin kendisi için şeref meselesi olduğunu belirterek adaylıktan çekilmeyeceğini ve TİP desteği olmasa da yarışa devam edeceğini aktardı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar