Bağdat Caddesi'nde yarı çıplak protestosu tepkilere neden olmuştu! Cezası belli oldu

Bağdat Caddesi'nde yarı çıplak protestosu tepkilere neden olmuştu! Cezası belli oldu
Bağdat Caddesi'nde yarı çıplak bir şekilde elinde 'Memelere Özgürlük' yazılı pankartıyla yaptığı protesto, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. Melisa Aydınalp hakkında, “Hayasızca hareketlerde bulunma” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sosyal medya fenomeni olarak tanınan Melisa Aydınalp, elinde 'Memelere Özgürlük' yazılı pankartıyla Kadıköy'de yürüyüş yaparken dikkatleri üzerine çekmişti. Geçtiğimiz aralık ayında Suadiye'de gerçekleşen olayda, Melisa Aydınalp'in protestosuna tepki gösteren bir vatandaş, elindeki pankartı yırtmış ve aralarında sözlü bir tartışma yaşanmıştı. Bu olayın ardından sosyal medyada geniş yankı bulmasıyla birlikte, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Aydınalp, ifadesinde protesto hakkını kullandığını ve vücudunun herhangi bir yerinin açık olmadığını belirtti. Ancak savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Aydınalp'in "Hayasızca hareketlerde bulunma" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda "normal kıyafetlerimle yürüyüş yapsam dahi gözaltına alındığını" belirten Aydınalp, bu durumun eğitim ve öğretim hayatını da olumsuz etkilediğini dile getirdi. Ancak mahkeme, Aydınalp'e yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakma kararı aldı.

jkljl.webp

melisa-aydinalp-ne-is-yapiyor-kimdi-cbes.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar