Aydın'da KYK yurdundaki asansör faciasında istenen cezalar belli oldu! 22 yaşındaki Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti

Aydın'da KYK yurdundaki asansör faciasında istenen cezalar belli oldu! 22 yaşındaki Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti
Aydın’da KYK yurdunda bir üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği asansör faciasına ilişkin istenen cezalar belli oldu.

Aydın'da Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda 25 Ekim’de meydana gelen ve 22 yaşındaki Zeren Ertaş'ın hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin iddianame hazırlandı.

ZEREN ERTAŞ HAYATINI KAYBETTİ, 2 ÖĞRENCİ YARALANDI

Olaya dair bilirkişi raporları, olay yerinde çekilen fotoğraflar ve video kayıtları iddianameye yansıdı. İddianamede, asansörün içinde bulunan 16 öğrencinin, asansörün zemin kattan bodrum kata düşmesi sonucu Zeren Ertaş'ın arasında sıkışarak yaşamını yitirdiği belirtildi. Aynı olayda 2 öğrencinin ise hafif yaralandığı kaydedildi.

fatkglfxiae-r-9.jpg

FREN SİSTEMİ DEVRE DIŞI KALDI

İddianamede asansör bakım firması yetkilisi tutuklu sanık Mustafa B'nin, asansörün fren sistemi olan "UCM" sistemi önceden devre dışı bırakması sonucu kazanın yaşandığı vurgulandı.

t5fvem51mui1fgkdxayauw.webp

Bilirkişi raporuna göre, asansörün projesi ve denetiminden sorumlu olan mühendisler Uğur İ. ve Ramazan A'nın da tali kusurlu olarak belirtildiği, asansörde yük dengesi hesaplamalarını doğru yapmadıkları ve bu nedenle yaşanan kusurlara katkı sağladıkları ifade edildi.

vg.jpg

İddianameye göre, asansörün montajını gerçekleştiren firmanın sahibi tutuklu Halil T'nin de yük dengesi eksikliğini görmemesi durumunda sorumluluğu bulunduğu belirtildi.

Elektrik mühendisi tutuksuz sanık N.M'nin ise eyleminin taksir düzeyinde kaldığı ifade edildi.

s-4e1a7a30590c995b6ba9ecfd30f7e1e8b1f97900.webp

22,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede tutuklu 4 sanık için 3 yıldan 22,5 yıla, tutuksuz sanık için ise 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar