Ayasofya ziyaretlerine ücret kararı! Bakan Ersoy duyurdu: Bu tarihten itibaren değişiyor

Ayasofya ziyaretlerine ücret kararı! Bakan Ersoy duyurdu: Bu tarihten itibaren değişiyor
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında Ayasofya ziyaretleri için alınan yeni kararı açıkladı.

Ayasofya ziyaretleri için Bakanlık tarafından yeni bir karar alındı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm verileri ve Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin restorasyonunun arasında olduğu gündemler ile ilgili konuları değerlendirmek amaçlı Atatürk Kültür Merkezi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

ZİYARET AMAÇLI GELENLERDEN ÜCRET ALINACAK

Ersoy’un konuşmasında Ayasofya ziyaretlerinden artık ücret alınacağını ve ziyaret amacıyla gelen yabancılardan 15 Ocak 2024’ten itibaren ücret isteneceğini açıkladı.

İBADET AMAÇLI GELEN TÜRKLERDEN ÜCRET ALINMAYACAK


İbadet amaçlı gelen Türklerden ücret alınmayacağı açıklanırken, ibadet amaçlı girişler ve turistlik amaçlı girişlerin kapılarının da 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren değişeceğini ifade etti.

GİRİŞLERİN YERLERİ DEĞİŞECEK


Ayrıca ibadet amaçlı gelenler şu anda mevcut olan kapıdan girip ibadetlerini her zamanki yerde yapabilecekler. Turistlik amaçlı gelen yabancılar ise üst kapıdan Ayasofya'ya giriş yapmış olacak.


Geniş bir restorasyon süreci başlanan Ayasofya'nın bu süreçte ne ibadete ne de ziyarete kapatılmayacağı duyuruldu.

QR KOD İLE 16 DİLDE BİLGİ ALINABİLECEK


Bakan Ersoy, cep telefonlarına yüklenecek yeni bir uygulama başlatacaklarını ve artık ziyaretçilerin QR Kod ile 16 dilde kulaklıkla bilgi alabileceklerini açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar