Ayasofya Camii'nde bir skandal daha! Tarihi su haznesi ayakkabılık yapıldı

Ayasofya Camii'nde bir skandal daha! Tarihi su haznesi ayakkabılık yapıldı
Geçtiğimiz günlerde kapı koluna zarar verilen Ayasofya Camii'nin tarihi su haznesinin kapağı kimliği belirsiz kişilerce kırılarak ayakkabılık yapıldı.

AYASOFYA'DA BİR SKANDAL DAHA! AYAKKABILIK YAPILDI

Müze statüsünden camiye dönüştürülen Ayasofya Camii''nin tarihi su haznesinin kapağı kırılarak, içine ayakkabı koyuldu. Geçtiğimiz günlerde Türkiye, Ayasofya''nın tarihi "İmparatorluk Kapısı"nın bazı cemaat üyeleri tarafından "yendiğini" konuşmuştu.

Bu kez ise Ayasofya''nın tarihi su haznesinin kapağı kırıldı. Olayı sosyal medya hesabından duyuran arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, tarihi su haznesinin kapağının kırıldığını ve insanların ayakkabılarını kapağın içine koyduğunu söyledi.

Olayın sosyal medyada duyulmasının üzerine tepkiler yükselirken, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Ayasofya ibadete açıldığından bugüne kadar sürekli verilen zararla gündeme geldi. Konuyla ilgili herhangi bir önlem alınıp alınmadığı ise sürekli muallakta kaldı.

Sosyal medyada tepki gösteren Sanat Tarihi Derneği konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

"Güvenlik görevlilerinin bu tür uygulamalara engel olamaması Ayasofya ve diğer tarihi camilerde Sanat Tarihçisi ve Koruma Uzmanı istihdamının yapılmasını gerekli kılmaktadır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar