Ay tutulması ne zaman gerçekleşecek? Kanlı Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi?

Ay tutulması ne zaman gerçekleşecek? Kanlı Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi?
Ay tutulmasının tarihi ve ülkemizden izlenip izlenemeyeceği merak ediliyor. Kanlı Ay tutulması için nefesler tutuldu. Peki Ay tutulması ne zaman gerçekleşecek? İşte tutulma hakkında merak edilenler...

2023 yılı Ekim ayı Kanlı Ay Tutulması'nın tarihi ve detayları merak ediliyor. Önceki günlerde gerçekleşen Güneş tutulmasının sonrasında bu kez bir ay tutulması gerçekleşecek. Astroloji severlerin yakından takip ettiği tutulmanın ülkemizden izlenip izlenemeyeceği de merak ediliyor. Peki 2023 Kanlı Ay Tutulması ne zaman?


KANLI AY TUTULMASI NE ZAMAN?


2023 yılının ilk ay tutulması Mayıs ayında meydana gelmişti. Senenin ikinci Ay tutulması ise Ekim ayının sonlarına doğru gerçekleşecek. Kandilli Rasathanesi 2023 senesi gök olayları takvimine göre 28-29 Ekim 2023 tarihlerinde ay tutulması meydana gelecek.

İlgiyle takip edilen Parçalı Ay tutulması saat 21:01'de başlamış olacak ve 01:26'da sonlanacak.

AYI AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN İZLENECEK Mİ?


Parçalı ay tutulmasının ülkemizde izlenip izlenemeyeceği merak ediliyor. Asya'nın en doğusu ve Avustralya’da tutulma sürerken Ay batacak ve ardından Asya, Avrupa Afrika’da tamamı izlenmiş olacak. 28 Ekim Ay tutulması Türkiye'den de izlenebilecek.


KANLI AY TUTULMASI NEDİR?


Ay tutulmasında Dünya'nın Güneş ile Ay arasında girdiği ve Ay'ın tamamıyla Dünya'nın gölgesi altında kaldığı biliniyor. Bu konumda Güneş ışınlarının Ay'a ulaşması engellendiğinden Ay sadece Dünya'nın atmosferinden mavi bir filtreyle yansıyan ışıkla aydınlanmış oluyor.

Böylece kırmızımsı bir görünüme bürünüyor. Ay'ın bu haline ise "Kanlı Ay" ismi verilmekte.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar