Papa'dan İran Cumhurbaşkanı Reisi için taziye mesajı

Papa'dan İran Cumhurbaşkanı Reisi için taziye mesajı

Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da içinde bulunduğu bir helikopter kazasında hayatını kaybetmeleri üzerine taziye mesajı yayımladı.

Papa Franciscus, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e hitaben kaleme aldığı mesajında, Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın trajik kaybından duyduğu derin üzüntüyü ifade etti. Vatikan'dan yapılan açıklamaya göre, Papa mesajında, bu zor zamanında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve İran halkına manevi olarak yakın olduğunu belirtti.

NE OLMUŞTU?

19 Mayıs'ta İran-Azerbaycan sınırında düzenlenen baraj açılış törenine katılan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, dönüş yolunda trajik bir helikopter kazası geçirdi. Cumhurbaşkanı Reisi'ye Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı üst düzey yetkililer eşlik ediyordu.

Kaza sonrasında, İran'ın talebi üzerine Türkiye, arama kurtarma çalışmalarına Akıncı insansız hava aracını (İHA) dahil etti. Akıncı İHA, helikopter enkazının yerini tespit ederek koordinatları İran makamlarıyla paylaştı. Bu koordinatlar doğrultusunda harekete geçen İranlı kurtarma ekipleri, ne yazık ki kazadan kurtulan olmadığını bildirdi.

Bu üzücü olay, İran ve bölge halkı için büyük bir kayıp olarak kayıtlara geçti. Arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlayan Türkiye'nin hızlı ve etkili müdahalesi ise takdirle karşılandı.