Öğrencilere çölyak hastalığı anlatıldı

Öğrencilere çölyak hastalığı anlatıldı

Yüksekova İlçe Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Nurcan Özdülkar, öğrencilere çölyak hastalığı hakkında bilgi verip glutensiz yiyecekler ikram etti.

Çölyak Hastalığı Farkındalık Haftası kapsamında, Yüksekova Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kaval tarafından Şehit Azizhan Keskin İlk ve Ortaokulu konferans salonunda bir etkinlik düzenlendi. Diyetisyen Özdülkar, öğrencilere çölyak hastalığını anlattı ve çölyak hastası olan 3. sınıf öğrencisi Nisa Kaval ile sınıf arkadaşlarına glutensiz yiyecekler ikram etti.

Yüksekova Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kaval, çölyak hastalığına dikkat çekmek amacıyla bu programı düzenlediklerini belirterek, "Diyetisyenimiz Nurcan Özdülkar öğrencilere çölyak hastalığı hakkında bilgilendirme yaptı. Programın sonunda 3. sınıf öğrencisi kızım Nisa Kaval’a ve sınıf arkadaşlarına glutensiz yiyecekler ikram ettik. En güzel kısmı ise Nisa’nın sınıf arkadaşlarının ona eşlik etmesiydi. Bugün bize destek olan Nurcan Özdülkar’a, Okul Müdürü İskan Saklamaz’a ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Umarım gelecekte daha güzel hizmetlere imza atacağız" dedi.