Avrupa cehennemi yaşıyor: Olağanüstü hal olarak kabul edildi! 

Avrupa cehennemi yaşıyor: Olağanüstü hal olarak kabul edildi! 
Avrupa'da mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklık, ülke genelinde birçok aksamaya sebebiyet verdi. okulların ve sağlık merkezlerinin kapanması ile birlikte Portekiz ve İspanya'da hayatını kaybedenlerin sayısı 1027'ye ulaştı.

Avrupa''yı kasıp kavuran sıcak hava dalgası bu hafta da devam ederken İspanya ve Portekiz''de 1027 kişinin öldüğü duyuruldu. İngiltere Sağlık Güvenliği Kurumu olağanüstü hal olarak kabul edilen dördüncü seviyede alarma geçti. Ülkede okullar ve sağlık merkezleri kapatıldı. Sıcak havanın etkisiyle artışa geçen orman yangınları için de  Fransa kolları sıvadı. Bu yıl mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden ve Avrupa''yı adeta kavuran sıcak hava dalgası nedeni ile hayatını kaybedenlerin sayısı bini geçti.

İNGİLTERE BÖYLE SICAK GÖRMEDİ

İngiltere bugün ülke tarihinin en sıcak gününü yaşamaya hazırlanıyor. Sıcaklığın gün içinde 41 dereceyi bulması bekleniyor. Meteoroloji Müdürlüğü, Pazartesi ve Salı günleri aşırı sıcaklıklar görüleceği uyarısında bulundu.

DÜNYA GENELİNDE EN SICAK ÜLKE: LONDRA

Sıcak hava dalgasının Galler Bölgesi''nde ve İskoçya''nın bazı kesimlerinde de etkili olması bekleniyor. Londra''nın bugün dünya genelinde en sıcak noktalardan biri olacağı tahmin ediliyor. Öyle ki sıcaklıklar Batı Sahara ve Karayip ülkelerinin dahi üzerinde seyredecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar