Kuraklık ilan edildi: Suya kısıtlama!

Kuraklık ilan edildi: Suya kısıtlama!
İngiltere'de aşırı sıcakların sonucunda birçok bölgede kuraklık ilan edilirken; yetkililer de su kullanımına kısıtlama getirilebileceği konusunda uyardı.

Su seviyesi normalin altına inen İngiltere''nin özellikle de güney batısında bulunan birçok bölge için kuraklık ilan edildi. 

Su şirketleri tarafından kuraklık planlarının yürürlüğe gireceği İngiltere''de yaban hayat, bitkiler ve mahsuller kısa vadeli risk oluşturuyor. Ayrıca özel ve kamusal su kaynaklarının kullanımı için kısa süreli kısıtlamaların uygulanacağı belirtildi. İngiltere''nin özellikle de güneybatı, güney, orta ve doğu bölümlerinin yer aldığı aktarıldı.

1935 YILINDAN SONRA İLK 

1935 yılından günümüze kadar İngiltere''de termometrenin ilk kez 40 derecenin üzerine çıkmasının sonucunda 4 günlük kehribar hava uyarısı yapılmıştı. Ada ülkesi aldığı yeni kararla bu süreyi Salı gününe kadar uzattı. Meteoroloji Servisi, kehribar hava uyarısını şiddetli hava koşullarından kaynaklı seyahat gecikmeleri, elektrik kesintileri, can ve mal için potansiyel risk ihtimali olduğu durumlarda yayınlanıyor. 

50 yılın en kurak yaz mevsiminin yaşandığı ülkede kuraklık uyarısını Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı yaparken; diğer taraftan da İngiltere halkına suyun dikkatli kullanılması yönünde uyarılar yapıldı.

"DAHA FAZLA ÖNLEM ALACAĞIZ"

Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı''ndan Parlamento Müsteşarı Steve Double yerel alanlarda sulama yasakları dahil, suyun evsel ve ticari kullanımına ilişkin birçok  kısıtlamanın getirilebileceğini açıkladı. Double açıklamasında; " Kuru hava dönemleri için her zamankinden daha iyi hazırlandık, ancak çiftçiler ve çevre üzerindeki etkiler de dahil olmak üzere durumu yakından izlemeye devam edeceğiz ve gerektiğinde daha fazla önlem alacağız" dedi.

İngiltere''de bugün 35 derece olan sıcaklığın Cumartesi günü tekrar yükselişe geçmesi beklenirken; Ada ülkesinde son kuraklık 2018 ve 2011''de ilan edilmişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar