AVM’de ortaya çıktı! Bakanlık yöresel ürün hilesini çökertti

AVM’de ortaya çıktı! Bakanlık yöresel ürün hilesini çökertti
Tarım Bakanlığı, yerel ürünlerde dolandırıcılığa izin vermedi. Gıda denetimlerini sıklaştıran bakanlık, etiketsiz olarak satılan toplam 717 kilogram sucuk, 332 kilogram peynir ve 308 kilogram tereyağına el koydu.

Vatandaşların güvenilir gıdaya erişimi için düzenli denetimler yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, Ramazan ayı öncesinde Türkiye genelinde harekete geçti. Başkentteki AVM'lerde yapılan gıda denetimlerinde, etiketsiz olarak satılan 717 kilogram sucuk, 332 kilogram peynir ve 308 kilogram tereyağına el konuldu.

SAHADA 7.500 GÖREVLİ

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; gıda satışı yapılan ve toplu yemek hizmeti verilen yerleri düzenli olarak denetleyen bakanlık, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda güvenilirliğini tekrar gözden geçirdi. Ramazan ayı öncesinde gıda denetimlerine başlayan bakanlık, Türkiye genelinde 7 bin 500 gıda denetçisiyle sahadaki denetimleri artırdı. Uygunsuz gıda satışı yapan işletmelere gerekli yaptırımlar uygulanırken, bakanlık gıda denetim ekipleri, işletmeleri dolaşarak vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ürünleri denetliyor.

PARA CEZASI UYGULANDI

Bu kapsamda Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kentteki AVM'lerde açıkta satılan ürünlere yönelik çalışma başlattı. Bazı AVM'lerde, izinsiz olarak gıda satışı yapıldığını belirleyen ekipler, harekete geçti. Yapılan denetimlerde, Ramazan ayını fırsat bilenlerin yöresel ürün adı altında etiketsiz olarak sattığı toplam 717 kilogram sucuk, 332 kilogram peynir ve 308 kilogram tereyağına el koyuldu ve İl Müdürlüğü'nde muhafaza altına alındı. Ayrıca, etiketli satışa sunulan zeytinyağı ve tereyağlarından numuneler alındı. Denetimler sonucunda işletmelere idari para cezası uygulandı.

DENETİMLER RAMAZAN BOYUNCA DEVAM EDECEK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan öncesinde yaptığı açıklamada denetimlerin daha sıklaşacağını ve halkın sağlığıyla oynayanlara karşı gerekli işlemlerin yapılacağını belirtmişti. Ayrıca, Yumaklı, her fırsatta vurguladığı ALO 174 Gıda Hattı'nın vatandaşlar tarafından kullanılmasını tekrar hatırlatarak, "En iyi denetçi tüketicidir" mesajını vermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar