Atama bekleyen öğretmenler isyanda, ‘Mülakat demek torpil demek’: Reis sözünü neden tutmadı?

Atama bekleyen öğretmenler isyanda, ‘Mülakat demek torpil demek’: Reis sözünü neden tutmadı?
Binlerce öğretmen adayı atama beklerken ve eğitimde torpil tartışmaları ise sürerken Milli Eğitim Bakanı Tekin mülakatın devam edeceğini açıkladı. Tekin, “Mevcut düzenlemede KPSS puanı ve mülakatla atanıyor. Şu an yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50" açıklamasında bulundu. Bu açıklamalar üzerine atama bekleyen binlerce öğretmenlerden biri olan sosyal medya kullanıcıları X’de gündem oldu.

FİLİZ KIRAL / GÜNBOYU

Binlerce öğretmen adayı atama beklerken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“YÜZDE 50-50 YAPMAK İSTİYORUZ”

Mevcut düzenlemede KPSS puanı ve mülakatla atanıyor. Şu an yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50. 30 büyükşehirde mülakat yapılacak.

Mülakatta öğretmen adayına 'bize ders anlatın' diyeceğiz. İletişim becerisi ve sorun çözme becerisini ölçeceğiz. Kul hakkı yemeden, herhangi bir ideolojik bir kayırma yapmadan bunu yapabilmek. Komisyon üyesinin adayla ilgili herhangi bir bilgisi olmayacak. Bu sınav öncesi alacağımız tedbirler. Adaya da burada konuştuğun şeyleri bir sınav kâğıdına böyle böyle anlattım diye yazılı kâğıdı bize teslim edecek.

“KAMERA KAYDI DA ALINACAK”

Kamera kaydı da alınacak. İyileştirme ve yapıcı önerilere açığız. Önerilere açığım. Kim kimin karşısına çıkacak, belli olmayacak. Öncesinde komisyon üyesinin gizliliği, adayın gizliliği... Aday arkadaşımıza soracağımız soru tamamen tesadüfi, kamera kaydı... İdeolojik kayırma, asla, kesinlikle olmayacak. Mülakatta hakkaniyetsizlik olmayacak."

“EN BÜYÜK VAADİ MÜLAKATIN KALDIRILMASIYDI”

Seçim döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en büyük vaatlerinden biri kamuda mülakatın kaldırılması olmuştu.

Erdoğan, 11 Nisan’daki AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda, “Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız” ifadelerine yer vermişti.

“45 DAKİKADA 120 BİN ÖĞRETMEN ADAYI MÜLAKATA NASIL ALINACAK?”

Yusuf Tekin’in “Öğretmen adaylarına 45 dakika mülakata tabi tutacağız” ifadeleri kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Akıllara ise tek bir soru geldi.

40 bin öğretmen ataması yapılacak olsa, 120 bin öğretmen mülakata nasıl çağırılacak?

Mülakat süreci uygulanabilir mi?

120 bin öğretmenin 45 dakika tek tek mülakata alınması düşük bir ihtimal gibi görünse de önümüzdeki günlerde sürecin nasıl işleyeceğini göreceğiz.

“BİNLERCE TEPKİ MESAJI”

Tekin’in öğretmene mülakatın devam edeceğini açıklamasının ardından tepkiler gecikmedi. X üzerinden binlerce tepki mesajı paylaşıldı.

Paylaşımlar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuda mülakatın kaldırılacağına ilişkin sözleri de hatırlatıldı.

Tepkiler arasında; “Yüzde 50 sınav, yüzde 50 mülakat saçmalığına son verin. Verdiğiniz sözü tutun”, “Yusuf Tekin yüzde 50 KPSS dediğiniz şey, öğretmenlerin senelerdir alın teri döktüğü şey”, “Öğretmenler için mülakat yüzde 50 KPSS yüzde 50 olacak denilmiş. Yani KPSS'den 90 alan biri, torpili olmadığı için mülakattan 60 alıp elenebilecek. Bunun neresi adalet!” benzeri ifadeler yer aldı.

Sosyal medyada söz konusu paylaşımlar şu şekilde:

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

7.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar