Asla olmaz denilen oldu... Devlet Bahçeli ve Doğu Perinçek aynı safta buluştu!

Asla olmaz denilen oldu... Devlet Bahçeli ve Doğu Perinçek aynı safta buluştu!
Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker'in, videolar ve sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar, adeta siyasetin gündemini esir aldı.

GÜNBOYU / HABER MERKEZİ

Siyasi partilerin genel başkanları, bu konuyla ilgili görüşlerini açıklarken çok ilginç bir gelişme yaşandı. Önce Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ardından da aynı ittifakın dış eklentisi Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in göğsünü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya siper etmesi, siyasi kulislerde "Asla olmaz denilen oldu" diye değerlendirdi... Peker'in ifşaatlarının devam etmesi halinde, Türkiye'de buna benzer başka sürprizlerin de yaşanabileceği kulislerden değerlendirilen diğer bir konu olarak ele alınıyor.

KONU, DEVLETİMİZİN BEKASIDIR
Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Süleyman Soylu'ya şöyle sahip çıktı: "İkazen diyorum ki, hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı'nın boynuna tasma geçiremeyecek, buna da hiçbir alçağın gücü ve nefesi yetmeyecektir. Yine hiç kimse Türk Silahlı Kuvvetleri'nin onurlu komuta heyetine çamur atamayacaktır. Terörle mücadelede destan yazan bir hükümetin, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve İçişleri Bakanı'nın yalnız olmadığını özellikle ve önemle ifade ediyorum. Konu, devlet-i ebed müddet irademizin korunmasıdır. Konu, devletimizin saygınlığı ve üzerinde titrediğimiz bekasıdır. Herkes yerini yurdunu bilmek zorundadır. Herkes ağzından çıkanlara dikkat etmekle mükelleftir. Türkiye'nin gündemi video kayıtlarıyla rehin alınamaz, sosyal medya iftiralarıyla ele geçirilemez."

GLADYO KILIÇ ÇEKTİ
MHP Genel Başkanı'nın, İçişleri Bakanı Soylu'nun yanında yer aldığını belirten açık ve net tavrının ardından, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in başyazarlığını yaptığı Aydınlık gazetesi de bugün Soylu'ya tam sayfaya yakın manşetle destek verdi. "Gladyo'ya Kılıç çekti" başlığıyla verilen haberde, "Canlı yayında soruları yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman soylu, suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili, 'Bu asimetrik bir operasyondur' dedi. Soylu, çalışmanın sadece dışarıda değil içeride de yürütüldüğünü ve esas hedefin, Türkiye'nin kararlı mücadelesini engellemek olduğunu söyledi."

ULUSAL KANAL'DA AÇIKLADI
Perinçek, Ulusal Kanal'da yayınlanan 'Çıkış Yolu' isimli programda gündemi değerlendirirken Peker'in iddialarının merkezinde olan Soylu'ya sahip çıktı. Perinçek, "Soylu kim? İçişleri Bakanı, ABD neden Süleyman Soylu'yu hedef alıyor? Çünkü ABD'nin kuvvetlerini bastırıyor, tasfiye ediyor. PKK'nın, FETÖ'nün üzerine yürüyor. O bakımdan Soylu ABD açısından en baş suçlulardan biri. Hedef Süleyman Soylu değil onun üzerinden Türkiye, onun üzerinden Erdoğan" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar