Askerleri 653 mermi kaybetti: Kim Jong Un eğer bulamazsa ne yapacağını açıkladı

Askerleri 653 mermi kaybetti: Kim Jong Un eğer bulamazsa ne yapacağını açıkladı
Dünyadan soyut bir hayat yaşanana Kuzey Kore'de lider Kim Jong Un'un son emri dünyada gündeme oturdu. Dial Mail'in haberine göre Un, askerlerin 653 mermi kaybetmesi ile bir şehri tamamen tecrit altına alarak, bu kararı mermiler bulunmadan kaldırmayacağını belirtti.

Hemen her hareketi gündem olan Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, aldığı sert kararlara bir yenisi daha ekledi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un''un askerleri Çin sınırından çekilirken 653 mermiyi kaybetti. Bunun üzerine Jong Un bütün bir şehri tecrit altına aldı. Özgür Asya Radyosu''na konuşan iki yakın kaynak, askerlerin yaklaşık 200 bin nüfuslu Hyesan kentinde ev ev mühimmat aradıklarını söyledi.

Hyesan''ın bulunduğu kuzey eyaleti Ryanggang''da yaşayan bir kişi RFA Kore Servisi''ne güvenlik gerekçesiyle isminin açıklanmaması koşuluyla yaptığı açıklamada, "653 merminin tamamı bulunana kadar şehir tecrit altında kalacak" dedi.

Tüfek mühimmatlarının kayıp olduğu 7 Mart''ta, Kore Halk Ordusu 7. Kolordusu''na bağlı askerler Çin sınırında yer alan şehri çevreleyen bölgeden geri çekilirken fark edildi. Askerler 2020 yılında Covid-19 salgınının başlamasıyla birlikte sınırın kapatılmasını sağlamak üzere bölgeye konuşlandırılmıştı.

KAPSAMLI SORUŞTURMA AÇTILAR

Kaynak açıklamasında "25 Şubat ile 10 Mart arasında tamamen geri çekildiler, ancak tahliye işlemi sırasında mermilerin kaybolması nedeniyle kapsamlı bir soruşturma yürütülüyor" dedi. Kaynağa göre bu olay gerçekleştiğinde askerler ilk başta bunu bildirmedi, kayıp mermileri kendileri bulmaya çalıştı. Ancak mermiler bulunamayınca bölge sakinlerine haber verdiler ve titiz bir arama başlattılar. Daily Mail''in haberine göre polis ve asker soruşturma başlatarak, tüm şehri mühürledi ve ev ev mermiler aranmaya başladı.

Kaynak, buldukları mermileri bildirmeyenlerin cezalandırılabileceğini söyledi. Kim Jong Un''u korumak için bu kadar büyük bir gücün sınır bölgesinden taşınması halk tarafından ülkenin saldırı altında olduğu ve işgalcilerin Pyongyang''a doğru ilerlediği şeklinde yorumlanabilir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar