Aşısız anne hayatını kaybetti bebeği kuvözde ciddiyetini koruyor

Aşısız anne hayatını kaybetti bebeği kuvözde ciddiyetini koruyor
6.5 aylık hamile Özgen İlhan koronaya yakalandı. Aşısız genç kadın öldü, kuvöze alınan bebeği yaşam mücadelesi veriyor.

Bursa Mudanya'da yaşayan ve 1 ay önce Kovid'e yakalanarak hastaneye kaldırılan 6.5 aylık hamile Özgen İlhan (25), durumu ağırlaşınca entübe edildi. Durumu ağırlaşan genç annenin karnındaki bebeği 10 gün önce sezaryenle alınarak kuvöze konuldu. 1 aydır yaşam mücadelesi veren anne dün hayatını kaybetti. Genç kadının hiç aşı olmadığı, servişçilik yapan eşinin ise tek doz aşılı olduğu öğrenildi. Geride acılı bir eş ve 2 çocuk bırakan genç kadının cenazesi Mudanya'nın Mürsel Köyü'nde toprağa verildi. Bursa Şehir Hastanesi'nde kuvözde tedavisi süren bebeğin ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Akşam gazetesine konuşan Mudanya Mürsel Mahallesi Muhtarı Mehmet İlhan:

BİRKAÇ KİŞİ DAHA VAR

"Rahmetli Özge İlhan'ın aşısız olduğunu duyunca çok üzüldük. Aşılarını tam olsaydı yaşama tutunma şansı çok daha yüksek olacaktı. Belki bu olay yaşanmayacaktı" diyerek şöyle konuştu: "Eşi servisçilik yapıyordu. Onun da bir doz aşısının olduğunu öğrendik. Mahallenin sevilen insanlarıydı. Mahallemizde aşısız birkaç kişi daha var. Onları ikna etmek için çok uğraştım. Ama bu zamana kadar sonuç alamadım. Böylesine genç insanların kaybı bizi derinden üzdü."

BAKAN KOCA'DAN "TEREDDÜTSÜZ AŞI OLMALILAR" UYARISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 24 Eylül 2021 video konferans yöntemiyle katıldığı Bilim Kurulu toplantısında hamilelere çağrıda bulunmuştu: "Gebelerimizin aşı olmalarında bir tereddüt olmaması gerektiği bir kere daha bilim kurulumuzca ortaya konmuştur. Anne adaylarımız tereddüt etmeden aşılarını olmalılar."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar