Asgari ücrete zamda tahminler boşa çıktı: İşte 20 milyon çalışanı kızdıracak yeni rakam

Asgari ücrete zamda tahminler boşa çıktı: İşte 20 milyon çalışanı kızdıracak yeni rakam
2023 yılında verilecek asgari ücret için pazarlıklar 7 Aralık'ta başlayacak. Toplantılar öncesi yaptığı bir açıklamada 'kırmızı çizgimiz 7785 lira' diyen TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, tepki çeken sözlerine açıklık getirdi.

ASGARİ ÜCRETTE ZAM HAYAL KIRIKLIĞI: YENİ RAKAM BÜTÜN TAHMİNLERİ BOŞA ÇIKARTTI

Ekonomik kriz ve yakıcı enflasyon nedeniyle milyonlarca insan asgari ücretle geçinmeye çalışıyor.

Kriz nedeniyle eriyen maaşlara 2023 yılının başında yapılacak zam için tartışmalar çok öncesinden başlarken, işçinin temsilcisi konumunda yer alan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay''ın zikrettiği rakam 20 milyon çalışanın tepkisini çekti.

7 Aralık''ta toplantılara başlayacak olan ''Asgari Ücret Tespit Komisyonu'' öncesinde konuşan Atalay, asgari ücret için 7785 lirayı tartışamaya açarken, "Bu rakam kırmızı çizgi. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız"  dedi.

SÖZLERİNİ BU ŞEKİLDE SAVUNDU

Tepkiler üzerine açıklama yapan Atalay, “Açlık sınırını sanki asgari ücret olarak kabul etmişiz gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ben pazarlık masasında bana sorulduğunda, açlık sınırı ortada ben bunun üzerini konuşacağım demek istedim” dedi.

“TABANIN İSTEĞİ BU YÖNDEYDİ”

Sözcü’de yer alan habere göre, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, “Açlık sınırını sanki asgari ücret olarak kabul etmişiz gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ben pazarlık masasında bana sorulduğunda, açlık sınırı ortada ben bunun üzerini konuşacağım demek istedim. Bugüne kadar açlık sınırının altında zam aldığımız da oldu. Ama tabanın isteği bu yöndeydi” ifadelerini kullandı.

“MÜCADELEYİ EN İYİ ŞEKİLDE VERECEĞİZ”

Açlık sınırındaki bir ücretin, asgari ücret olarak kabul edilip edilmeyeceği sorulduğunu belirten Atalay, “Ben de bu soruya karşılık olarak bunu kesinlikle kabul etmeyeceğimizi, zaten onun bir açlık sınır olduğunu, bu tutarın üzerinde gelecek teklifleri görüşebileceğimizi söyledim. Yayını izleyenler benim ne demek istediğimi çok daha iyi anlarlar. Emekçilerimiz rahat olsun, biz verilmesi gereken mücadeleyi en iyi şekilde vereceğiz” dedi.

TANJU ÖZCAN DA ATALAY TEPKİ GÖSTERDİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Engin Atalay''ın asgari ücrette kırmızı çizgi diyerek açıkladığı rakam sonrası tepkisini sosyal medyadan gösterdi.

Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Özcan şunları söyledi:

Asgari ücret ile ilgili çok daha yüksek rakamlar konuşulurken, Türk-İş Başkanı çıktı “7 bin 785 TL kırmızı çizgimizdir” dedi.Milyonların alınterini çaldı. Senin gibi altında lüks aracı olan, işçinin yevmiyesinden onbinlerce maaş alan sendika ağasından ancak bu ihanet beklenirdi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar