Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Çalışma Bakanı açıkladı!

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Çalışma Bakanı açıkladı!
Enflasyon karşısında eriyen maaşlardan şikayetçi olan vatandaşlar "2023 yılında ara zam yapılacak mı?" sorusunu gündeme getirmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu soruyu yanıtladı.

2022 yılında ilk kez Temmuz ayında asgari ücretli vatandaşlara yönelik bir ara zam yapılmıştı. Türkiye''de enflasyonun artması ve hayal pahalılığının günden güne yükselmesi ile birlikte aldığı maaş her gün değer kaybeden asgari ücretliler, yeni bir ''ara zam'' konusunda yetkililerden açıklama bekliyordu. Beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''den geldi.

"ARA ZAM OLABİLİR DEMİŞTİ"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı için geçerli olacak asgari ücretin 8500 lira olduğunu açıkladığı konuşmasında "gerekmesi halinde geçen yıl yaptığımız gibi müdahale ederiz" diyerek ara zam için sinyal vermişti. Bilgin ise 2023 yılında asgari ücrete ara zam gerektiğini düşünmediğini açıkladı. Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada "Asgari ücrete dair konuşarak, "Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir" açıklamasını yaptı." 

"DAHA NASIL OLAĞANÜSTÜ DURUM OLACAK?"

Market raflarında fiyatların her gün yükselmesinden şikayetçi olan vatandaşlar, Bilgin''in açıklamalarına tepki göstererek "Daha nasıl bir olağanüstü durum olabilir. Bir ay aldığımız maaş diğer ay eriyip gidiyor" diyerek sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. 

Vedat Bilgin''in ''ara zam'' hakkındaki açıklamaları ise şu şekilde:

"Ben gerekmeyeceğini düşünüyorum. Zaten Cumhurbaşkanımız bunu da şartlı söyledi. Olağanüstü bir durum ortaya çıkarsa diye. Tam tersine enflasyon düşüyor, düşme eğiliminde ve düşmeye devam edecek. Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflerine bakacak olursak, bu yıl sonu itibariyle 30’un altında 20’lerde diyebileceğimiz bir enflasyonla karşılaşacağız. Bu şu demektir. Enflasyonun yüzde 20’lere gerilediği bir ortamda asgari ücrete yaptığımız bu yüzde 50’nin üzerindeki artış asgari ücretlilerin korunmasını sağlayacaktır. Nispi bir onların ekonomik durumlarında denge sağlayacaktır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar