Asgari ücret için yeşil ışık! İşte masadaki rakam...

Asgari ücret için yeşil ışık! İşte masadaki rakam...
Yıl başında 4 bin 253 lira olarak belirlenen asgari ücrete enflasyon oranının yüzde 70'i aşmasıyla birlikte Temmuz ayında zam yapılması beklentisi giderek yükseliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "gelir farkını kapatacak programları hazırlıyoruz" şeklindeki sözleriyle asgari ücrete Temmuz ayında yeşil ışık yaktı. İşte masadaki asgari ücret zam oranı...

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN YEŞİL IŞIK! İŞTE MASADAKİ RAKAM...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Haziran Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Petrol fiyatlarının arttığı dönemde dünyada neyin nereye geldiğini takip ediyorsunuz. Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz." şeklindeki sözleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in, "Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim" şeklindeki sözleri kamuoyunda asgari ücrete zam sinyali olarak değerlendirildi.

Asgari ücrete ek zam yapılması ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirten uzmanlara göre,  Merkez Bankası''nın Haziran ayı enflasyon beklenti anketinde yer alan 6 aylık enflasyonun yüzde 39,67 olarak gerçekleşmesi dahilinde, Temmuz ayında binlerce asgari ücretliye bu oran seviyesinde zam yapılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar