Arya'nın şikayetine 'delil yetersizliği' kararı: Beklediği delil, tecavüze uğrayıp öldürülmem mi?

Arya'nın şikayetine 'delil yetersizliği' kararı: Beklediği delil, tecavüze uğrayıp öldürülmem mi?
Antalya'da yaşayan 17 yaşındaki Arya Amis'i aylardır tehdit eden şüpheli hakkında delil yetersizliği nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Her geçen gün artan kadın cinayetlerinden ders çıkarılmadığını düşündüren karara tepki yağdı.

Türkiye, bugün bir kez daha toplumun kanayan yarası haline gelen kadın cinayetlerini tartışıyor. AKP'nin hala çözüm üretemediği konuyu bu kez Antalya’da yaşayan 17 yaşındaki Arya Amis’in videosu tetikledi.

Genç kız bir sosyal medya uygulaması üzerinden yüklediği görüntülerde 7 aydır tecavüz ve ölüm tehditleri aldığı kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu süreci anlattı. Arya, videoyu ise şüpheliye ilişkin suçlamaları ispatlayacak yeterli delil olmadığı gerekçesiyle kamu davası açılmasına gerek görülmediğinin tarafına bildirilmesi üzerine çekti.

Giderek artan kadına şiddet ve kadın cinayetleri vakalarına bir yenisinin daha eklenmesinin önünü açmasından korkan binlerce sosyal medya kullanıcısının destek mesajlarıyla paylaştığı videoyu Arya, gözyaşları içinde “Bana yazdığı mesajların görüntüleri var, ses kayıtları var. Tam olarak beklediği delil, tecavüze uğrayıp öldürülmem mi? İnanın, ülkede adalet yok. Temyize başvuracağız” sözleriyle tamamladı.

Sosyal medyada bazı vatandaşların tecavüz ve ölüm tehditleri karşısında dahi ‘genç kızın giyim tarzı’ üzerinden eleştiriler getirerek meşruiyet kazandırma çabası İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açıldığı günlerde ülkedeki en temel insan hakları noktasındaki bilinç eksikliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

EMNİYET HAREKETİ GEÇTİ

Adalet organlarının mağduriyetini gideremediği genç kızın feryadının Türkiye gündemine taşınması emniyet güçlerini de harekete geçirdi. Arya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla Antalya Asayiş Şube görevlilerinin kendisiyle iletişime geçtiğini ve şüphelinin konumunun tespit edildiği bilgisini verdiğini duyurdu.

aryaicerik.jpg

İşte Arya Amis'in yaşadıklarını anlattığı o görüntüler: 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar