Erdoğan: "Kuzey Irak'ın bağımsızlığı..."

Erdoğan: "Kuzey Irak'ın bağımsızlığı..."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuzey Irak'ın bağımsızlığı ile ilgili bir adım atmak, Irak'ın toprak bütünlüğüne bir tehdittir ve yanlış bir adımdır." dedi.

Erdoğan: "Kuzey Irak'ın bağımsızlığı..."

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşmak üzere geldiği Mecliste, bir gazetecinin, bedelli askerlik tartışmalarına ilişkin sorusunu yanıtladı. 

Sosyal medyada bedelli askerliğe ilişkin yer alan bazı ifadeleri hatırlatarak, "O sözler size mi aitti?" sorusuna Erdoğan, "Bana ait değil, ben 'Sayın Başbakan'la bir değerlendirmesi yapılır' dedim. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kabinenin gündeminde bedelli yok, dedikodusu var" dedi.

'KUZEY IRAK'IN BAĞIMSIZLIĞI YANLIŞ BİR ADIMDIR'

AKP Genel Başkanı Erdoğan, bölgedeki krizler, çatışmalar ve gerilimlerin maalesef, mübarek ramazan günlerinde durulmak bir yana, tırmanarak devam ettiğini söyledi. 

Recep Tayyip Erdoğan, bütün bunlar yetmezmiş gibi bölgede Katar'a yönelik mesnetsiz iddialarla başlatılan yaptırımlar krizi ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. 

Türkiye olarak bu meselede tavırlarını en başından beri net olarak ortaya koyduklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bölgemizde terör örgütlerine ve onları birer maşa gibi kullanan güçlere karşı, birliğe, beraberliğe ve dayanışmaya her zamankinden fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Özellikle Irak'taki, Kuzey Irak Yerel Yönetimi ile ilgili yapılan açıklama gerçekten bizi derinden üzmüştür. Böyle bir reform arayışı içerisine girmek, Kuzey Irak'ın bağımsızlığı ile ilgili adım atmak Irak'ın toprak bütünlüğüne tehdittir ve yanlış bir adımdır. Temenni ederdik ki bunlar, yapılacak işler istişare yolu ile yapılsın. Çünkü, bu bölgede Kuzey Irak Yerel Yönetimi yalnız değildir. Kuzey Irak Yerel Yönetimi ile birlikte Musul'da Araplar, Kerkük'te Türkmenler... Bütün bunlar hep birlikte yaşıyorlar. 

Biz barış içerisinde bu bölgede bütün bu adımların atılmasını ve Irak'ın bütünlüğünü hep savunduk ve savunmaya da devam ediyoruz."

Erdoğan, Katar'a ve Katar vatandaşlarına yönelik yaptırımların uzandığı yerlere bakıldığı zaman, çok ciddi bir yanlışın içine düşüldüğünü gördüklerini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar