Arsenal 27 yıllık maskotu Gunnersaurus’un görevine son verdi

Arsenal 27 yıllık maskotu Gunnersaurus’un görevine son verdi
Arsenal, 27 yıllık maskotu Gunnersaurus'u bütçe kesintisi sebebiyle işten çıkardı. Taraftarın büyük tepkisini çeken karar sonrası, seyircinin statlara girmesinin ardından Gunnersaurus'un tekrar göreve başlayacağını duyuruldu.

Arsenal taraftarının gözdesiydi, 27 yıl sonra kovuldu

Skor’dan Ümit Genç’in derlediği habere göre, 1993 yılından bu yana Gunnersaurus kostümüyle sevilen bir sembol yaratan Jerry Quy isimli personel maliyet düşürme planlaması nedeniyle görevinden alındı.

MALİ TABLO SEBEBİYLE

Ağustos ayında 55 personelini işten çıkaran Arsenal Kulübü yarı zamanlı çalışan Jerry Quy’ı o listeye dahil etmemişti. Ancak seyircilerin hala statlara dönememiş olması nedeniyle Gunnersaurus gereksiz bir maliyet olarak görüldü.
Arsenal’in mali tablosunda Emirates Stadyumu’ndan gelen maç günü geliri çok büyük bir kalemdi. Ayrıca konserlerin ve futbol dışı etkinliklerin de salgın nedeniyle rafa kalkması Topçular’a büyük zarar verdi.

TARAFTAR TEPKİ GÖSTERDİ

Arsenal taraftarları maliyet kısıtlaması nedeniyle maskot Gunnersaurus’un görevine son verilmesine sosyal medyadan büyük tepki gösterdi. Yıllık maliyetinin 30 bin Sterlin olduğu belirtilen Gunnersaurus’a hayat veren personel Jerry Quy’ın daha önce bir maçı kaçırmamak için kardeşinin düğününe bile gitmediği söyleniyor. Kulüp için yaptığı fedakârlıklar ile çok sevilen bir karaktere dönüşen ve yıllarca sembol isimler Thiery Henry, Arsene Wenger ile çalışan Gunnersaurus’un ayrılışı büyük üzüntüyle karşılandı.

ejjk0q4voaafehc.jpg

SEYİRCİYLE BERABER DÖNECEK

Londra temsilcisi, Quy’un seyircilerin statlara dönmesinden sonra yeniden göreve başlayacağını duyurdu.
1993 yılında Arsenal’in açtığı maskot yarışmasını çizdiği dinozor resmiyle kazanan Peter Lovell isimli taraftar, Gunnersaurus’un yaratıcısı olarak biliniyor. 1993 yılında vizyona giren Jurassic Park filminden esinlendiği düşünülen küçük Peter yıllar içinde sembolleşecek bir maskota böylece hayat veriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar