Arap Birliği'nden Filistin için olağanüstü toplantı

Arap Birliği'nden Filistin için olağanüstü toplantı
Arap Birliği, Filistin'de 200 günden fazla süren saldırılara ilişkin olağanüstü toplandı.

Arap Birliği, İsrail ordusunun 200 günden fazla süredir devam eden saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki gelişmeleri ele almak üzere daimi temsilciler düzeyinde olağanüstü bir toplantı düzenledi.

Mısır resmi haber ajansı MENA'nın bildirdiğine göre, toplantı, Arap Birliği Daimi Temsilcisi ve Arap Birliği Konseyi Başkanı Hüseyin Sidi Abdullah Aldi'nin başkanlığında, Moritanya'nın Mısır Büyükelçisi olarak Kahire'deki genel merkezde gerçekleşti.

Filistin'in çağrısı ve Arap ülkelerinin desteğiyle yapılan bu toplantıya Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Husam Zaki ve Arap Birliği'nin Filistin ve işgal altındaki Arap topraklarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Said Ebu Ali de katıldı.

Toplantıda, İsrail'in Gazze'deki eylemleri ve ABD'nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyelik talebini içeren karar tasarısını veto etmesinin sonuçları ele alınacak.

Filistin, 22 Nisan'da Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik "soykırım suçlarını" görüşmek üzere Arap Birliği'ni acilen toplanmaya çağırmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar