Prens Selman'dan akaryakıt fiyatlarını düşürecek açıklama geldi

Prens Selman'dan akaryakıt fiyatlarını düşürecek açıklama geldi
Brent petrolün Rusya - Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle 120 dolara kadar yükselmesi ile ayaklarını gazdan çeken araç sahiplerini sevindirecek haber Suudi Arabistan'dan geldi. Biden ile bir görüşme gerçekleştiren Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman, akaryakıt üretiminde artışa gideceklerini açıkladı. Söz konusu kararın brent petrol üzerinde rahatlamaya neden olarak, pompa fiyatlarını aşağı çekmesi bekleniyor.

Türkiye''deki pompa fiyatlarına doğrudan zam olarak yansıyan brent petrolü aşağı çekecek kritik haber Suudi Arabistan''dan geldi. ABD Başkanı Joe Biden ve 9 Arap ülkesinden liderlerin katılımıyla düzenlenen "Cidde Güvenlik ve Kalkınma Zirvesi", 16 Temmuz Cumartesi günü düzenlenen törende ev sahibi Suudi Arabistan Veliaht Prens Bin Selman''ın açılış konuşmasıyla başladı.

PLANLA İLGİLİ TAKVİM AÇIKLANMADI

Burada yaptığı konuşmada, küresel zorluklarla mücadelede uluslararası çabaların artırılması gerektiğini kaydeden Bin Selman, Suudi Arabistan''ın daha önce ilan ettiği gibi petrol üretimini günlük 13 milyon varile çıkarma kararı aldığını, bunun dışında ek kapasiteleri olmayacağını söyledi.Veliaht Prens, petrol üretimini günlük 13 milyon varile çıkarma planıyla ilgili bir takvim açıklamadı ancak Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman mayısta yaptığı açıklamada bu hedef için 2027 başını işaret etmişti.

Suudi Enerji Bakanı, bu sürede petrol üretimini 1 milyon varilden daha fazla artırarak 13 milyon varile yükseltmeyi hedeflediklerini bildirmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar