Araç sahiplerine son gün uyarısı! Ödemeyenler trafiğe çıkamayacak

Araç sahiplerine son gün uyarısı! Ödemeyenler trafiğe çıkamayacak
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk 6 aylık taksit ödemesi için son tarih 31 Ocak. Bu tarihte ödemesini yapmayan araçlar trafiğe çıkmaları halinde yüklü cezalarla karşı karşıya kalacak.

Türkiye''de milyonlarca araç sahibi bulunuyor. Yeniden Değerleme Oranı''nın 2023''te yüzde 122.94 olduğunun açıklanması üzerine MTV için de rekor bir artış bekleniyordu. Her ne kadar Erdoğan yetkisini kullanarak yapılacak zammı yüzde 61.5''e düşürmüş olsa da bu artış yine de araç sahiplerinin cebini yaktı. 

Yılda 2 taksit şeklinde ödenen MTV''nin ilk 6 ay için hesaplanan ödeme tutarını araç sahipleri, e-Devlet üzerinden İnteraktif Vergi Dairesi''ne bağlanarak yapabilecek. MTV ödemelerinin gerçekleştirilmemesi halinde ise trafiğe çıkan araçlara yüklü miktarda ceza yazılacak. 

MTV TAKSİTLE NASIL ÖDENİR?

MTV ödemelerinde taksit imkanı da sunuluyor. 

Bankalar mobil uygulamaları ya da Gib.gov.tr üzerinden yapılan MTV borç ödeme seçeneklerinde taksit sayıları farklılaşabildiği belirtilerek bazı bankaların bu ödemeler için 2 taksit yaptığı bazı bankaların ise 4 taksite kadar ödeme imkanı sağladığı paylaşılıyor. 

ÖZEL BANKA KARTLARIYLA ÖDEMEK MÜMKÜN DEĞİL

Alınan kararla birlikte 2020 yılından itibaren MTV vergilerini özel bankalara ait banka kartları ile ödemek mümkün değil. Kamu bankalarına ait banka kartları ya da bütün bankalara ait kredi kartları ile online olarak ödemeler gerçekleştirilebiliyor. Çalışılan bankanın mobil uygulaması, internet bankacılığı yada Gib.gov.tr üzerinden kolayca MTV ödeme için işlem yapılabildiği belirtilerek bankaya ya da Vergi dairesine giderek uzun kuyruklar ve iş yükü oluşturmak yerine kredi kartıyla MTV ödemelerinin gerçekleştirilebildiği ifade edildi.

HESAP KESİM İLE ÖTELEME

MTV ödemesi kredi kartının hesap kesim tarihi sonrası yapıldığı takdirde ödeme bir ay daha ötelendiği bilindiği gibiörnek verilecek olunursa hesap kesim tarihi 17/01/2023 olan kredi kartı sahibi 18/01/2023 tarihinde yaptığı ödeme ile süresi 1 ay daha uzamış olduğu ifade edildi.

Bankaların kampanya tarihleri dışında yapılan ödemeler cezaya giriyor ve taksit imkanından yararlanılamıyor. Bu noktada belirtilen tarihler arasında ödeme yapılması önemlidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar