Araç sahipleri dikkat! Fiyatı 10 bin liraya kadar yükseldi... Yeni zam yolda

Araç sahipleri dikkat! Fiyatı 10 bin liraya kadar yükseldi... Yeni zam yolda
Otomobil piyasasında yaşanan kriz ve otomobil fiyatlarındaki artış sonrası kasko fiyatları yüzde 250 arttı. Ortalama bir aracın kasko maliyeti 10 bin liraya çıktı. Bununla beraber yeni yıldan itibaren kasko fiyatlarının daha da yükseleceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT! YÜZDE 250 ZAMLANDI

Hem ekonomik kriz hem de araç piyasasında yaşanan çalkantılar sonrası kasko fiyatlarında yaşanan önlenemez yükseliş devam ediyor. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın olumsuz etkilediği yakıt ve araç fiyatları sonrası araç sahiplerine bir kötü haber daha geldi.

FİYATLAR 2 KATINA ÇIKTI

Otomobil ve yedek parça fiyatlarındaki artış en çok kasko ve zorunlu trafik sigorstası fiyatlarını etkiledi.Rakamlar son bir yılda neredeyse 2 katına çıktı.

ORTALAMA ARAÇLARDA KASKO BEDELİ 10 BİN LİRA OLDU

Sigorta Uzman Turusan Bağcı, kasko fiyatlarında yüzde 250''ye yakın artış yaşandığını söyledi. Ortalama bir araç için kasko fiyatı yaklaşık 10 bin lira. Şuanda 7-8 bin liradan aşağı kasko poliçesi bulunmanın mümkün olmadığını söyledi.

2023 YILINDA DAHA DA ARTACAK

Bağcı, yeni yılda ortalamada kasko fiyatları yüzde 100''den yüzde 150 arasında artacağını belirtti.

KASKOLU ARAÇ SAYISINDA ARTIŞ SÜRÜYOR

Yüksek fiyatlardan dolayı bazı sürücüler kasko yaptrımamayı düşünüyor. Bununla beraber sürücülerin çoğu kasko poliçelerini yeniledi. Hatta kaskolu araç sayısında artış oldu. Bunun sebebi ise tamir masrfalarının yüksek olması. En küçük kazalarda bile 50 bin liralık masraf çıkması.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar