Ara zam konuşuluyordu! Bakan Vedat Bilgin asgari ücrete zam için tarih verdi! İşte masadaki rakam...

Ara zam konuşuluyordu! Bakan Vedat Bilgin asgari ücrete zam için tarih verdi! İşte masadaki rakam...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz dönemde tarihin en yüksek asgari ücret zammı yapıldığını söyledi ve yeni zam için tarih verdi.

ARA ZAM KONUŞULUYORDU! İŞTE MASADAKİ RAKAM...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ankara’da "Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kurulu Toplantısı"nda konuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz dönem 2 kez asgari ücrete zam yapıldığını söyleyerek yeni asgari ücret zammı için tarih verdi. 

Bakan Bilgin''in açıklaması şöyle;

"Geçtiğimiz dönem asgari ücrete tarihin en yüksek oranında zam yaptık. Temmuzda da yaptık. Aralık geliyor, aralıkta da yapacağız. Biz, çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız. İnsanlarımızı rahatlatmamız lazım."

Öte yandan emekli maaşları temmuz ayında zamlanmış ve çıkarılan torba yasayla da en düşük emekli maaşı 3500 liraya yükseltilmişti. Asgari ücret ise 4253 TL''den 5500 liraya yükseltilmişti. Emeklinin ve çalışanların gözü kulağı ise 1 Ocak 2023 yılındaki yeni asgari ücrete ve en düşük emekli aylığı rakamına kilitlendi. Enflasyon oranında yapılacak zamlar şimdiden belli oldu. Açıklama SGK Uzmanı Özgür Erdursun''dan geldi. Özgür Erdursun, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı ve 1 Ocak 2023 tarihindeki rakamları açıklandı.

Özgür Erdursun''un konuyla ilgili paylaşımı şöyle:

1 Ocak 2023’de ;

Asgari ücret 7.500₺

En düşük emekli aylığı 5.000₺ olur diye tahmin ediyorum…

EYT DÜZENLEMESİ İÇİN FLAŞ ''PRİM'' AÇIKLAMASI

Bilgin EYT konusunda ise, "Prim gün sayısındaki farklılık ciddi bir sorun. Bunu eşitlememiz lazım. Bunu eşitleyecek bir düzenlemeyi yapacağımızı söyleyeyim" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar