Apple'dan iPhone kullanıcılarına kritik uyarı: Sakın bunu yapmayın! Hayatınız tehlikede olabilir

Apple'dan iPhone kullanıcılarına kritik uyarı: Sakın bunu yapmayın! Hayatınız tehlikede olabilir
Apple, iPhone kullanıcılarını, telefonlarını gece boyunca şarj etme alışkanlığına karşı uyardı. Şirket, aşırı ısınma riskine dikkat çekerek, telefonların havalandırılması mümkün olmayan ortamlarda şarj edilmemesini ve şarj kablosuyla cilt teması kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Apple'ın web sitesinde yer alan "iPhone için önemli güvenlik bilgileri" notunda, "şarj kablosu bir güç kaynağına bağlıyken şarj kablosu ve konektörle uzun süreli cilt temasından kaçınmak gerektiği" belirtiliyor. Notta ayrıca, "şarj kablosunun veya konektörün üzerinde uyumaktan veya oturmaktan kaçınılması gerektiği" detaylandırılıyor.

thumbs-b-c-afb89e2832e7cbcaf945ca6db2be4475.jpg

Apple, iPhone'un, güç adaptörünün ve kablosuz şarj cihazının kullanımı veya şarj edilmesi sırasında iyi havalandırılan bir alanda tutulmasını ve ısıyı algılama yeteneğini etkileyen bir rahatsızlık yaşayan kişilerin özel dikkat göstermesini tavsiye ediyor.

thumbs-b-c-4a0f16b5b019b85ea4670ef5a21c18e2.jpg

Uykuya dalarken telefonların aşırı ısınması ve yangına neden olma riski, nadir de olsa gerçek bir tehlike olarak karşımıza çıkıyor. Kent Fire Rescue'dan bir itfaiyeci, TikTok'ta paylaştığı videoda, telefonları gece boyunca şarj etmemenin önemini vurgulayarak, uyku halindeyken kokuyu alamamanın ve yangın alarmına uyanmanın mümkün olmadığını belirtiyor.

thumbs-b-c-a2cf6c572f03bfe9da54733c97b3b480.jpg

Sosyal medya platformunda konuşan itfaiyeci, "telefonların neden gece boyunca şarj edilmemesi gerektiğine dair pek çok soru alıyoruz" diyor ve ekliyor: "Birincisi: uyurken hiçbir şeyin kokusunu alamazsınız, dolayısıyla yanmaya başlarsa ateş sizi uyandırmaz. İkincisi: Sizi bayıltmak için sadece üç nefes gerekir. Üçüncüsü: pek çok insan ucuz ya da arızalı telefon şarj cihazlarına sahiptir, hatta orijinal olanların bile yangın çıkardığı bilinmektedir."

thumbs-b-c-ede06b0e2f1ee07eb054c5f67a971c6b.jpg

Apple'ın uyarısı ve itfaiyecinin paylaşımı, telefonların şarj edilmesi konusunda dikkatli olunması gerektiğini ve aşırı ısınma riskini göz ardı etmemenin önemini bir kez daha vurguluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar