120 yıl önce kayıp olan gemi bulundu: Geminin son hali görenleri şaşırttı

120 yıl önce kayıp olan gemi bulundu: Geminin son hali görenleri şaşırttı
Avustralya'da 120 yıl önce kaybolan kayıp gemi bulundu. Gemiye bu zamana kadar ne olduğu bilinmiyordu.

Avustralya kıyılarında 1904 yılında kaybolan bir buharlı geminin kalıntıları, 120 yıl sonra sualtı araştırması yapan kaşifler tarafından bulundu. SS Nemesis adlı gemi, Newcastle'dan Melbourne'e kömür taşırken Yeni Güney Galler açıklarında bir fırtınaya yakalanmış ve 32 kişilik mürettebatıyla birlikte kaybolmuştu.

enkaz.jpg

GEMİNİN SIRRI NASIL ÇÖZÜLDÜ?

Mayıs 2022'de okyanus araştırma şirketi Subsea Professional Marine Services, deniz tabanını araştırırken keşfedilmemiş enkazla karşılaştı. Ekip, geminin pruvasını ve kıç tarafının eksik olduğunu görebiliyordu.

Avustralya'nın ulusal bilim ajansı CSIRO, Eylül 2023'te gizemli batık gemiyi araştırmak için bir gemi yolladı. Ekip, geminin yüksek çözünürlüklü bir haritasını çıkardı ve özel bir su altı kamera sistemiyle bölgeyi keşfetti.

Enkaz şu anda 160 metre derinde ve Wollongong kıyılarının yaklaşık 28 km açığında bulunuyor. Gemi "deniz tabanında dik duruyor" ancak "hem baş hem de kıç tarafında önemli hasar ve bozulma" gösteriyor.

gemi.jpg

KAYIP MÜRETTEBATIN AKRABALARI ARANIYOR

Yetkililer, kayıp mürettebatın yakınlarını ortaya çıkmaya ve geçmişlerini aydınlatmaya çağırıyor. NSW Miras Bakanı Penny Sharpe, "Şimdiye kadar başlarına ne geldiğini bilmiyorlardı," dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar